Apple vernieuwt Apple Stores met Genius Grove, vergaderruimten en meer

Lars Paijmans
25 april 2017, 16:03
2 min leestijd
Apple vernieuwt Apple Stores met Genius Grove, vergaderruimten en meer

De Apple Stores gaan voor het eerst in 15 jaar helemaal op de schop. De honderd grootste winkels worden helemaal vernieuwd, maar ook alle andere Apple Stores krijgen een nieuw likje verf. Zo wordt de Apple Store vernieuwd in 2017.

Apple Store vernieuwd: dit gaat er veranderen

CBS This Morning maakte het nieuws bekend. Voor de honderd grootste Apple Stores ter wereld zijn de veranderingen het meest ingrijpend. Hier komen speciale ruimtes waar je vergaderingen en meetings kunt inplannen, zodat het naast een winkel ook een ontmoetingsplek wordt.

Apple Store vernieuwd

De bekende Genius Bar gaat de ‘Genius Grove’ heten, wat goed past bij de grote (echte) bomen die in de winkels worden geplaatst. Het personeel van deze Genius Grove krijgt specifiekere functies, zodat er passend advies gegeven kan worden op het gebied van bijvoorbeeld fotografie en muziek. Nieuwe videoschermen maken het redesign compleet.

Today at Apple

De kleinere Apple Stores gaan daarnaast inzetten op speciale educatieve sessies die ‘Today at Apple’ genoemd worden. De Apple Stores in Nederland bieden al langer workshops aan, en het is nog onduidelijk hoe Today at Apple daarvan verschilt. In een persbericht omschrijft Apple het als ‘praktische sessies’ die soms geleid worden door ervaren medewerkers en soms door kunstenaars, fotografen en muzikanten. Deze sessies zijn voor iedereen gratis toegankelijk. Vanaf mei gaan deze nieuwe sessies wereldwijd in Apple Stores van start.

Als je wil weten hoe deze nieuwe Apple Stores eruit komen te zien, hoef je alleen maar naar de winkel op Union Square Park in San Francisco te kijken. Dit was duidelijk de blauwdruk voor de moderne Apple Store die nu ook naar andere plaatsen in de wereld komt.

Met het nieuwe ontwerp hoopt Apple kleine ondernemingen aan te trekken, die daar hun vergaderingen houden. Zo moet er een kennisplaats ontstaan waar experts en startups ideeën uitwisselen. Nu steeds meer mensen hun Apple-producten online bestellen, lijkt Apple er bewust voor te kiezen om het ‘Store’-gedeelte van de Apple Store minder belangrijk te maken.

Lees het laatste nieuws over de Apple Store

Categorie: Apple
Spotlight: Apple Store

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's