‘Apple Store tassen voortaan van papier in plaats van plastic’

Rutger Otto
5 april 2016, 11:11
2 min leestijd
‘Apple Store tassen voortaan van papier in plaats van plastic’

Apple zet een nieuwe stap richting een beter milieu. Het bedrijf gaat plastic tassen in winkels uitfaseren, je iPhone wordt voortaan in een papieren tas meegegeven.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe Apple Store tassen

Dat Apple veel met groene energie en het milieu bezig is, toonde het bedrijf tijdens het laatste Apple-event, waar de iPhone SE werd aangekondigd. Toen sprak Apple over de inzet van grote zonneparken en dat de hoofdkantoren al helemaal op groene energie draaien. Nu zet het bedrijf een nieuwe stap om het milieu minder te belasten: plastic tassen vervangen door papieren in Apple Stores.

Lees ook: Waarom Apple meer focust op milieu en gezondheid

Dat heeft Apple in een e-mail laten weten aan zijn winkelmedewerkers. De verandering zal op 15 april ingaan, zo schrijft 9to5Mac. Hieronder volgt een vertaling van het bericht:

“Het is aan ons om de wereld beter achter te laten dan dat we hem aantroffen. Dat doen we één tas tegelijk. Daarom gaan we vanaf 15 april over op papieren tassen die voor 80 procent uit gerecycled materiaal bestaan. De tassen zijn er in medium en large.

Als klanten een product kopen, vraag hen dan of ze een tas willen. Misschien hoeven ze er geen. En moedig ze aan om meer milieuvriendelijk te zijn.

Heb je nog plastic tassen op voorraad, maak die dan op voordat je overstapt op de nieuwe papieren tassen.”

Verschillen in ontwerp

Nog niet bekend is hoe de nieuwe Apple Store-tassen eruit gaan zien. Momenteel zijn de tassen nog van plastic en het bedrijf had voor verschillende evenementen andere tassen. Zo werden papieren tassen met gekleurde touwen als handvaten gebruikt bij de introductie van de Apple Watch.

Geen gratis plastic tassen

In Nederland is er sinds 1 januari 2016 een verbod op gratis plastic tassen in winkels. Zo probeert de overheid de plasticvervuiling tegen te gaan. Klanten kunnen voortaan een eigen tas meenemen of een plastic tas in de winkel kopen, tegen een kleine vergoeding. De richtprijs voor een plastic tas is 25 cent.

Lees meer over Apple

Bron: 9to5Mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu