Apple Store offline in afwachting van nieuwe iPads en MacBooks

Lars Paijmans
5 juni 2017, 14:06
1 min leestijd
Apple Store offline in afwachting van nieuwe iPads en MacBooks

Je kunt er de klok op gelijk zetten: als Apple nieuwe producten aankondigt, gaat de Apple Store eerst een paar uur offline. Ook vandaag is dit het geval, en dat is voor WWDC extra bijzonder.

Lees verder na de advertentie.

Apple Store offline voor WWDC 2017

De online Apple Store is zojuist uit de lucht gehaald door Apple. Tot vanavond kun je dus geen aankopen meer doen via de website van Apple. Dit komt omdat het bedrijf uit Cupertino het aanbod uitbreidt met nieuwe producten die tijdens de WWDC 2017-keynote aangekondigd worden.

Apple Store offline wwdc

Toch is het dit keer een iets ander verhaal. Normaal gesproken is ontwikkelaarsconferentie WWDC alleen bedoeld voor software, maar dat zou dit jaar niet zo zijn. Omdat er begin dit jaar geen Apple-event is geweest, zouden de nieuwe iPads en MacBooks bewaard zijn voor vandaag.

iPads, MacBooks en meer?

Volgens de laatste geruchten onthult Apple vanavond een 10,5-inch en 12,9-inch iPad Pro. Daarnaast zou de volledige MacBook-lijn een opknapbeurt krijgen. Onder andere een nieuwe 12-inch MacBook en betere chips voor de MacBook Pro moeten de laptop klaar maken voor de concurrentiestrijd met de Surface-laptops van Microsoft.

Waar wij vooral benieuwd naar zijn is of de mysterieuze Siri-speaker vandaag het daglicht ziet. Al maanden wijzen geruchten naar dit gloednieuwe Apple-apparaat, al is er nog relatief weinig bekend. Zo weten we nog niets over het design van het apparaat. De mogelijkheid bestaat dat we de speaker vanavond te zien krijgen, samen met flinke verbeteringen voor Siri die we ook in iOS 11 terug zullen zien.

De keynote van Apple begint vanavond om 19:00 uur Nederlandse tijd. Op iPhoned lees je alles wat je moet weten over de laatste updates, producten en andere aankondigingen.

Lees het laatste nieuws over WWDC

Categorie: Apple
Spotlight: WWDC

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPad Pro
Apple iPad Pro
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's