Apple laat de ‘Store’ uit Apple Store vallen

Erwin Vogelaar
18 augustus 2016, 19:09
2 min leestijd
Apple laat de ‘Store’ uit Apple Store vallen

De fysieke winkels van Apple heten geen Apple Stores meer. Vanaf nu praten we over bijvoorbeeld Apple Amsterdam in plaats van Apple Store Amsterdam.

Lees verder na de advertentie.

Apple Store naam

De Apple Store-naam lijkt inmiddels aardig ingeburgerd te zijn, maar toch heeft Apple besloten om de ‘Store’ uit deze naam voor de specifieke winkels te laten vallen. De veranderingen zijn nu enkel nog online merkbaar. Als je nu bijvoorbeeld op de Apple-website kijkt bij de winkel in Amsterdam, dan staat er nu enkel ‘Apple Amsterdam’. Deze vorm van benaming is niet helemaal nieuw. De nieuwere Apple-winkels heten al geen Store meer, zoals Apple Union Square in San Francisco.

Apple Store naam

Apple heeft recentelijk een memo naar zijn winkelwerknemers gestuurd, waarin ze verteld zijn dat het bedrijf het Store-merk langzaam gaat uitfaseren. In de memo stelde Apple dat deze veranderingen langzaam doorgevoerd zouden worden en nog enkel gelden voor nieuwe winkels, maar blijkbaar gaat de verandering toch iets sneller. De reden voor het laten vallen van ‘Store’ is duidelijk: Apple hoop dat deze plekken meer dan winkels worden. De gebouwen zijn niet enkel meer plekken om bijvoorbeeld een nieuwe iPhone 6S of iPhone 6S Plus te kopen, maar worden ook voor andere functies gebruikt. Zo heeft Apple Union Square een plaza waar regelmatig akoestische optredens gehouden worden en moet een flinke 6K-videomuur de bezoeker inspireren.

Dit betekent natuurlijk niet dat er niet meer gesproken kan worden van de Apple Store. Afgezien van verwijzingen naar specifieke locaties, zal Apple Store als algemene noemer voor de fysieke locaties van Apple nog wel werken. Dus als je Apple-device stuk is, kun je nog gewoon naar de Apple Store voor de Genius Bar. Voor het kopen van de komende iPhone 7 kun je ook naar de Apple Store. Ga je echter specifiek in Amsterdam naar de Apple Store, dan ga je dus voortaan naar Apple Amsterdam.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: MacRumors
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu