Runners deal! De iPhone 15 nu met korting oplopend tot €486!

Met deze regels en sterke verhalen krijgen Apple Store-medewerkers te maken

Lars Paijmans
1 augustus 2016, 10:40
2 min leestijd
Met deze regels en sterke verhalen krijgen Apple Store-medewerkers te maken

Als je met een kapotte iPhone naar de klantenservice van Apple gaat, hoop je natuurlijk dat hij (gratis) gerepareerd wordt. Om dat te bereiken verzinnen klanten de gekste verhalen, zo blijkt uit een vermakelijk gesprek met drie ex-Apple Store-medewerkers.

Lees verder na de advertentie.

Apple Store-medewerkers praten over hun werk

Thrillist ging in gesprek met drie anonieme ex-Apple Store-medewerkers, die onder meer in de Genius Bar gewerkt hebben. Hierdoor komen we een aantal dingen te weten over Apples werkregels en de gekke verhalen waarmee klanten aan komen zetten. Ook hebben ze wat handige tips. Zo raden de drie aan om altijd wat informatie op te zoeken over problemen met producten die Apple erkend heeft. Als je dit vervolgens als reden noemt dat je een reparatie wilt, is de kans een stuk groter dat dit ook daadwerkelijk gebeurt.

Apple Store-medewerkers

Ook vertelt één van de medewerkers dat je een klant nooit met een ‘Nee, ik kan je hier niet mee helpen’ als antwoord de winkel uit mag sturen. Dit kon soms op een frustrerend gesprek uitlopen waar geen einde aan leek te komen. Daarnaast was het uiten van kritiek op de producten en diensten van Apple natuurlijk uit ten boze. “We hebben talloze mensen met kapotte MacBook-opladers binnen zien komen, als je oplader het net zo lang volhoudt als je MacBook mag je heel trots op jezelf zijn”, aldus de ex-medewerker.

De twijfelachtige kwaliteit van sommige Apple-accessoires zorgt er ook voor dat klanten de gekste dingen bedenken om gratis een nieuw exemplaar te krijgen. In negen van de tien gevallen vallen deze sterke verhalen vrijwel direct door de mand. Zo zei iemand dat zijn iPhone in brand was gevlogen, waarna er snel water overheen was gegooid. Wat bleek: het toestel was natgemaakt en later opgewarmd in de magnetron.

Daarnaast werd er een iPhone binnengebracht die was kapotgeschoten door een geweer uit frustratie, en gevuld met ‘buitenaardse vloeistof’, als we de klant mogen geloven tenminste. De ex-medewerkers raden aan om geen leugentjes om bestwil te vertellen, al het personeel kent de iPhone van binnen en buiten, en ziet dit soort verhalen vaak al op een kilometer afstand aankomen.

Zo ver gaat Apple om producten geheim te houden

Wat onaangekondigde Apple-producten betreft, weten de medewerkers in ieder geval net zoveel als jij en ik. Apple gaat heel ver om deze geheimen ook voor Apple Store-medewerkers te bewaren. Toen Apple met de iPhone 5 de overstap van een 30-pin-aansluiting naar Lightning maakte, kwamen de kabels voor de onthulling van het toestel binnen. “Om te voorkomen dat ze kabel zou uitlekken, waren deze kabels verpakt in een omhulsel waardoor ze op 30-pins kabels leken. Na de onthulling kregen Apple Stores instructies over hoe ze deze nieuwe kabels uit konden pakken.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Thrillist
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu