Deze nieuwe Apple Store heeft een gigantische MacBook als dak

Lars Paijmans
23 juni 2017, 8:55
2 min leestijd
Deze nieuwe Apple Store heeft een gigantische MacBook als dak

De nieuwe Apple Store in Chicago heeft wel een erg opvallend ontwerp: het dak van de winkel is een gigantische MacBook.

Apple Store MacBook dak in Chicago

DNA Chicago nam een kijkje bij de nieuwste Apple Store, die in het hart van Chicago komt te staan. Het duurde niet lang tot het ontwerp van het dak hen aan iets deed denken, al laat het weinig tot de verbeelding over. Apple is druk bezig om de grootste MacBook ooit te bouwen, die dienst doet als dak van de winkel.

Het dak bestaat uit een zilveren plaat van koolstofvezel. Hetzelfde materiaal wordt gebruikt aan de binnenkant van boten, om ze zo licht en dun mogelijk te houden. In het midden van de zilveren plaat is een groot wit Apple-logo zichtbaar. De grote vraag is alleen of het logo in de avonduren ook licht geeft.

Apple heeft hard zijn best gedaan om dit MacBook-dak geheim te houden. In de eerste designschetsen was het nergens te bekennen en door bepaalde elementen (zoals het logo) pas later toe te voegen, is het niemand opgevallen.

Apples nieuwe winkel-strategie

Onder het dak komen gigantische glazen wanden, die goed moeten laten zien wat er zich in de winkel afspeelt. De Chicago-winkel moet het schoolvoorbeeld worden van de nieuwe manier waarop Apple zijn winkels gaat runnen.

Nu online aankopen steeds populairder worden, besluit het bedrijf uit Cupertino om de winkels veelzijdiger te maken. Er worden workshops gegeven, kinderen leren er monteren op een iPad en er zijn zelfs vergaderruimtes die bedrijven en startups af kunnen huren. Dit moet ervoor zorgen dat de Apple Store een verzamelplaats wordt voor innovatie, in plaats van alleen een winkel waar je naar binnen loopt om een nieuwe iPhone te kopen.

Lees ook: Apple vernieuwt Apple Stores met Genius Grove, vergaderruimten en meer

Bron: DNA Chicago
Categorie: Apple
Spotlight: Apple Store

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's