Zo werkt de nieuwe draadloze iPhone-beveiliging in de Apple Store

Lars Paijmans
18 oktober 2016, 16:18
2 min leestijd
Zo werkt de nieuwe draadloze iPhone-beveiliging in de Apple Store

Bij de Apple Stores staat de ervaring van jou als klant voorop. Daarom maakte Apple dit weekend bekend de beveiligingskabels van de iPhones in de Apple Store te halen. Nu weten we ook hoe de iPhones dan wel beveiligd worden.

Lees verder na de advertentie.

Zo werkt de Apple Store iPhone beveiliging

Als je een iPhone in een Apple Store wil uitproberen, ontdek je al snel dat de toestelen aan een draad vastzitten aan de tafel. Dit is binnenkort verleden tijd, omdat Apple een nieuwe beveiligingsmethode uittest. Bronnen van 9to5Mac zeggen dat Apple een ‘Kill Switch’ aan de iPhone testmodellen toegevoegd heeft. Hierdoor hoeft die lelijke draad niet meer aan de iPhones te zitten, maar kunnen dieven er alsnog niks mee.

Apple Store iPhone beveiliging

De iPhones die je in een Apple Store kunt uitproberen zijn al langer anders dan degene die je kunt kopen. Zo kun je er geen wachtwoord op invoeren of een nieuwe startpagina in Safari instellen. Ook de Macs die in de winkels van Apple staan, keren automatisch terug naar een beginstand als ze opnieuw worden opgestart.

Deze aanpak zou nu verder worden uitgebouwd, zodat de apparaten ook draadloos tegen diefstal beveiligd kunnen worden. Zodra een iPhone buiten het bereik van de Apple Store WiFi komt, wordt deze Kill Switch geactiveerd. Het toestel zal automatisch gereset worden als iemand hem probeert uit te zetten en in te pluggen. Hierdoor wordt het toestel onbruikbaar, zonder dat Apple ze handmatig deactiveert via Zoek Mijn iPhone.

Een opgeruimde Apple Store

Het enige wat je met het toestel buiten het WiFi-netwerk kunt doen, is Zoek Mijn iPhone activeren totdat de batterij uitgaat. Weinig reden voor dieven om een iPhone mee te nemen dus, terwijl Apple de Apple Store er mooier uit kan laten zien zonder overal kabeltjes rond te laten slingeren.

Lees het laatste nieuws over Apple Stores

Bron: 9to5Mac
Categorie: Apple
Thema: Apple Store

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen