‘Apple Store Haarlem locatie bekend’

Wouter Nijsen
26 februari 2013, 14:58
1 min leestijd
‘Apple Store Haarlem locatie bekend’

De locatie van de nieuwe Apple Store in Haarlem is bekend. De officiële winkel van Apple trekt in het oude gebouw van kledingwinkel Forecast aan de Grote Houtstraat 99, zo meldt het Haarlems Dagblad op basis van ingewijden die voor “honderd procent zeker weten” dat het bedrijf uit Cupertino de nieuwe huurder wordt.

Apple Store Haarlem is logische keuze

applestoreDe Apple Store Haarlem zou na Amsterdam de tweede Apple Store in Nederland worden en de eerste ‘kleine’ Apple Store. Alleen de voorgevel van het pand is nog in originele staat, de rest is allemaal gesloopt. De woningen boven de Apple Store blijven echter gewoon bestaan, met steun van de gemeente Haarlem. Apple zou de winkel willen doortrekken tot de achterliggende straat Klein Heiligland, waardoor de winkel twee ingangen krijgt. Een grote glazen trap die de Apple Store in Amsterdam heeft, lijkt er door de grootte van het pand niet in te zitten. In de Verenigde Staten is de komst van kleine(re) Apple Stores al de normaalste zaak van de wereld.

Haarlem schijnt voor Apple een logische stap te zijn na Amsterdam. In de Haarlemse regio wonen vrij veel mensen met hoge inkomens, waardoor Apple-producten mogelijk goed verkopen. Ook in Haagse Passage in Den Haag komt een Apple Store, mede vanwege de toeristische trekpleisters die de stad en Scheveningen zijn.

Categorie: Apple
Spotlights: App Store, Apple Store

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Black Friday