Apple store geeft gratis iPhone aan dief
Redactie

In Canada wordt duidelijk dat stelen niet áltijd negatief hoeft uit te pakken. Nadat een dief een gestolen, ondertussen geblokkeerde iPhone had meegenomen naar de Apple Store, gaf de store zonder verdere controle een nieuw toestel aan de dief mee.

Toen de iPhone van Scott Barkley werd gestolen heeft hij zijn iPhone laten blokkeren, logisch. De dief krijgt dit ondertussen in de gaten. De verbindingen stoppen, het lukt niet meer op verbinding te maken met een netwerk.

Nadat de dief dit had opgemerkt ging hij naar de Apple Store met het probleem. Zonder dat er enige vorm van controle, identificatie of vragen werden gesteld, kreeg de dief direct een nieuwe, vervangende iPhone mee naar huis.

Mail

Enkele dagen nadat de iPhone van de rechtmatige eigenaar gestolen was, kreeg de eigenaar een mail van Apple die hem attendeerde op een afspraak die hij nooit gemaakt had. De dief heeft een afspraak met de Apple Store gemaakt, maar omdat de iPhone nog geregistreerd stond op de naam en gegevens van de ‘echte’ eigenaar, kreeg Barkley de mail.

Na deze mail binnengekregen te hebben belde Barkley naar de politie om te zeggen dat de man die een afspraak bij de Apple Store had gemaakt zijn iPhone had gestolen. Medewerkers uit de Apple Store reageerde er nuchter op ” de politie moest deze zaak maar oplossen.”

Politie

De dief was de politie te snel af, de dief is nog steeds in het bezit van de nieuwe iPhone. In samenwerking met de politie is het gelukt om de gestolen iPhone van Barkley weer in handen te krijgen.

Barkley laat weten dat het voor iedereen ”goed” is afgelopen, behalve voor Apple. Barkley heeft zijn gestolen iPhone weer terug, de dief heeft een nieuwe iPhone, maar van Apple is op een slimme manier een gloednieuwe iPhone gestolen.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.