Apple verwijdert alle gebruikersreviews stilletjes van zijn website

Lars Paijmans
22 november 2019, 9:58
1 min leestijd
Apple verwijdert alle gebruikersreviews stilletjes van zijn website

Apple heeft alle reviews van gebruikers uit zijn online winkel verwijderd. Het is ook niet meer mogelijk om een nieuwe recensie achter te laten.

Apple verwijdert Apple Store gebruikersreviews

AppleInsider ontdekte dat de Apple Store-gebruikersreviews plots het afgelopen weekend verdwenen in de Verenigde Staten. Daarna volgden ook andere landen. Inmiddels zijn alle recensies van gebruikers ook van de Nederlandse pagina’s verdwenen.

Via de website Wayback Machine kun je precies zien wanneer de reviews werden verwijderd. Zo kon de Lightning-koptelefoonadapter op flink wat negatieve reviews rekenen, maar daar is nu geen spoor meer van te bekennen. Jarenlang kon je een product een sterrenbeoordeling geven en deze verder toelichten met een geschreven review, die onderaan de productpagina verzameld werden. Toevallig valt de verandering samen met de opening van Apples gift guide voor de feestdagen.

Door deze verandering is het dus niet meer mogelijk om je mening te geven over Apples producten en (nog belangrijker) je kunt voordat je iets koopt niet meer kijken wat andere gebruikers van het product vinden. Zeker bij de prijzige producten die Apple verkoopt kan zo’n gebruikersrecensie waardevol zijn, maar daar denkt het bedrijf uit Cupertino blijkbaar anders over.

Waarom Apple deze beslissing gemaakt heeft is niet duidelijk. Het bedrijf heeft nog niet gereageerd op de berichtgeving. Zodra dit wel gebeurt, werken we dit bericht bij met de nieuwe informatie.

Op zoek naar reviews?

In het kader van schaamteloze zelfpromotie: op iPhoned kun je gelukkig wél terecht voor eerlijke en onafhankelijke reviews van de nieuwste Apple-producten en software-updates. Daar kun je ook nog eens zelf op reageren, zodat je jouw ervaringen met andere lezers kunt delen. Check al onze reviews in ons handige overzicht.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: AppleInsider
Categorie: Apple
Spotlight: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's