Mondkapjes en temperatuurchecks: zo gaan de Apple Stores weer open

Lars Paijmans
18 mei 2020, 8:55
2 min leestijd
Mondkapjes en temperatuurchecks: zo gaan de Apple Stores weer open

Apple wil geleidelijk de Apple Stores weer gaan openen, maar doet dit wel met de nodige ‘coronamaatregelen’. Zo ziet een bezoekje aan de winkel van Apple er straks uit.

Dit zijn de Apple Store coronamaatregelen

In een online document heeft Deidre O’Brien, Apples Senior Vice President van Retail & People, bekendgemaakt hoe Apple zijn winkels weer wil openen. Inmiddels zijn er wereldwijd meer dan honderd Apple Stores heropend sinds de coronamaatregelen en in de komende weken neemt dat aantal geleidelijk toe.

Gaat een Apple Store weer open, dan is een mondkapje verplicht voor zowel de medewerkers als klanten. Heb je zelf geen mondkapje meegenomen? Dan zijn er bij de deur exemplaren beschikbaar.

Apple Store coronavirus

Daarnaast zal er temperatuur opgemeten worden en is er een ‘gezondheidscheck’ waarin je gevraagd wordt of je gezond bent en geen klachten vertoont die kunnen wijzen op een besmetting met het coronavirus. Tot slot wordt er meerdere keren per dag een grondige schoonmaakbeurt uitgevoerd op alle tafels en producten.

Ook is er gezorgd voor extra ruimte in de winkel zodat afstand houden gemakkelijker wordt. Heb je een afspraak gemaakt voor het ophalen van een product? Dan hoef je daar niet helemaal voor de winkel in en zal dat aan de deur geregeld kunnen worden.

Alle drie de Nederlandse Apple Stores in Amsterdam, Den Haag en Haarlem zijn voorlopig nog gesloten. Het is nog niet bekend wanneer de Nederlandse winkels van Apple aan de beurt zijn.

Apple en het coronavirus

Net als veel andere grote (tech)bedrijven heeft Apple zich de afgelopen maanden actief beziggehouden met het coronavirus. Naast deze Apple Store maatregelen werkt het bedrijf samen met Google aan een manier om corona-apps goed te laten werken op iOS en Android en produceert het bedrijf op grote schaal gezichtsmaskers die mensen kunnen gebruiken om zichzelf te beschermen.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Apple
Categorie: Apple
Spotlight: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's