Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Apple Store-app geüpdatet: nu ook betalen met cadeaubonnen

Rutger Otto
12 augustus 2015, 10:33
2 min leestijd
Apple Store-app geüpdatet: nu ook betalen met cadeaubonnen

Apple heeft zijn Store-app van een update voorzien. De grootste verbetering is dat je nu ook met een cadeaubon kan betalen vanuit de app.

Lees verder na de advertentie.

Al sinds de Apple Store-app bestaat, is de mogelijkheid om af te rekenen met een cadeaubon afwezig. Daar is nu verandering in gekomen. De app is geüpdatet en in versie 3.4 kan dat wel. Ook nieuw: rechtsonderin vind je niet langer een winkelwagentje, maar een tasje.

Apple Store cadeaubon toevoegen

Een cadeaubon toevoegen kan nu heel eenvoudig tijdens een bestelling. Heb je iets in de Apple Store gevonden dat je wil kopen, dan ga je daarna naar het tasje en log je in met jouw Apple ID. Aan de kassa is het nu mogelijk om onder ‘Verzendadres’ achter ‘Cadeaubonnen’ een cadeaubon toe te voegen.

Dat kan op twee manieren. Of je kiest ervoor om de pincode op de giftcard in te voeren, maar je kunt ook gebruikmaken van je iPhone-camera om de kaart te registreren. Daarnaast is het mogelijk om kaarten die je wellicht eerder hebt opgeslagen in de Passbook-app te gebruiken voor korting op je aankoop.

Cadeaubonnen kopen bij Apple

Cadeaubonnen zelf zijn eveneens via de Apple Store-app te koop. Deze zijn beschikbaar in elk door jouw aangegeven bedrag, tenminste, als die een waarde heeft van tussen de 25 euro en de 2.000 euro. Deze kaarten kunnen als fysiek exemplaar of via de mail verstuurd worden. Let echter wel goed op dat er een verschil is tussen Apple Store Cards en iTunes Cards. Met een Apple Store Card kun je aankopen doen in de Apple Store (niet alleen in de app, ook via web of in de winkel), met een iTunes Card kun je alleen in de iTunes Store terecht. Daarmee koop je bijvoorbeeld muziek, films of apps.

Lees meer over de Apple Store

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu