Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

‘Apple maakt plannen om Store-app te vernieuwen’

Rutger Otto
29 juli 2016, 12:07
1 min leestijd
‘Apple maakt plannen om Store-app te vernieuwen’

De nieuwe Apple Store-app zou over twee weken worden uitgerold. De app krijgt een apart onderdeel met aanbevolen producten.

Lees verder na de advertentie.

Apple Store-app vernieuwd

Apple heeft de update zelf niet aangekondigd, maar de bedoeling is dat de app over een paar weken een update krijgt. Dat schrijft Bloomberg op basis van anonieme bronnen. Volgens hen mogen we een ‘Voor jou’-tabblad in de app verwachten.

In dat onderdeel van de app worden gebruikers producten aangeraden op basis van wat ze eerder hebben gekocht. Bloomberg schrijft dat dit een verandering zou betekenen voor Apple. In het verleden maakte het bedrijf namelijk geen gebruik van klantendata om reclame mee te maken, gezien Apple zich inzet voor privacy.

apple store-app voor apple watch

Privacy

Mogelijk wordt het zogeheten ‘differential privacy’ daarvoor ingezet. Met deze functie kan Apple gegevens die van gebruikers komen versleutelen, door ze als het ware tussen een grote hoeveelheid andere data te verstoppen. Op die manier kan het bedrijf gegevens van gebruikers verzamelen, maar wel helemaal beveiligd, zodat het voor mogelijke inbrekers enorm lastig wordt om data te onderscheppen. Onduidelijk is of de ‘Voor jou’-sectie ook beschikbaar komt op de website van Apple.

Op dit moment zijn er nog twee verschillende Apple Store-apps voor iPhone en iPad. Dat moet met de nieuwe release gaan veranderen. Beide apps worden dan gelijkgetrokken voor de iOS-apparaten met dezelfde functies. Apple wilde niet op de berichtgeving reageren.

Verandering in de Stores

Sinds Angela Ahrendts de leiding heeft over Apple Stores, is er veel veranderd. Zo worden de winkels van Apple opnieuw ingedeeld. De eerste van de winkels in ‘nieuwe stijl’ werd in mei geopend in San Francisco. In dit artikel lees je wat er allemaal nieuw is in die Apple Store ten opzichte van de rest.

Lees meer over de Apple Store

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu