Apple stopt met verkoop spacegrijze Magic Mouse, Keyboard en Trackpad

Mike Peek
15 mei 2021, 12:26
2 min leestijd
Apple stopt met verkoop spacegrijze Magic Mouse, Keyboard en Trackpad

Wie nog een donkere Magic Mouse, Keyboard of Trackpad wil hebben, moet opschieten. Apple stopt namelijk met de verkoop van spacegrijze Mac-accessoires.

Lees verder na de advertentie.

Spacegrijze Mac-accessoires straks niet meer te koop

spacegrijze iMac Pro-accessoires

Het Magic KeyBoard, Magic Trackpad en de Magic Mouse zijn binnenkort alleen nog in het zilver verkrijgbaar. Apple stopt met de verkoop van spacegrijze Mac-accessoires. Op de Amerikaanse website van het bedrijf staat bij deze producten de melding ‘Zolang de voorraad strekt’. Dat betekent dat er geen nieuwe modellen meer worden gemaakt. Ook in Nederland zullen de accessoires hoogstwaarschijnlijk snel verdwijnen.

Een grote verrassing is dat niet. Eerder verdween de iMac Pro al uit het assortiment. De spacegrijze toebehoren waren bedoeld voor die razendsnelle desktopcomputer. In eerste instantie kon je ze alleen krijgen bij aanschaf van zo’n dure iMac, maar later waren ze ook los te koop. Je betaalt voor de donkere varianten opvallend genoeg wel 20 tot 30 euro meer dan voor de zilveren versies. Mogelijk verkochten ze daarom al niet zo goed.

Met de nieuwe Macs kiest Apple voor kleur

Apple lijkt langzaam af te stappen van donkere kleuren voor de Mac-lijn. Recent introduceerde het bedrijf de iMac 2021. Die is verkrijgbaar in allerlei felle tinten, maar niet in het zwart. Bovendien zijn de bezels rond het scherm nu wit. Renders van de MacBook Air 2021 laten zien dat de meest voordelige laptop van Apple waarschijnlijk dezelfde behandeling krijgt. Spacegrijze Mac-accessoires passen daar natuurlijk niet zo goed bij.

We verwachten later nog wel een grotere versie van de iMac én nieuwe MacBook Pro’s. In welke kleuren die computers verkrijgbaar zullen zijn is onduidelijk. Mogelijk gaat het om wat zakelijkere modellen. Met het verdwijnen van donkere Mac-accessoires lijkt een spacegrijze kleur echter uitgesloten.

Wil je op de hoogte blijven van alle Apple-nieuwtjes? Check dan Instagram en Facebook of download de gratis iPhoned-app!

Lees het laatste nieuws over Apple:

Bron: MacRumors
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen