Apple stopt met gratis iTunes Radio-stations

Rutger Otto
16 januari 2016, 13:16
2 min leestijd
Apple stopt met gratis iTunes Radio-stations

iTunes Radio-stations in Apple Music zijn vanaf eind januari niet meer gratis te beluisteren in de VS en Australië.

Lees verder na de advertentie.

Einde van iTunes Radio-stations

Het gedeeltelijk sluiten van advertentieplatform iAd heeft niet alleen invloed op adverteerders. Apple heeft e-mails uitgestuurd naar gebruikers van de radiodienst om hen te laten weten dat iTunes Radio stopt. De stations worden op dit moment gesteund door iAds, maar dat zal straks niet meer aan de orde zijn.

In de mail van Apple staat dat ‘radio met advertenties’ vanaf 28 januari wordt stopgezet binnen Apple Music. “Beats 1 wordt het belangrijkste gratis station, dus je kunt blijven genieten van de beste muziek en cultuur met wereld-dj’s als Zane Lowe en speciale programmeringen van artiesten als Dr. Dré, Pharrell Williams en meer.”

itunes radio

Niet in Nederland en België

iTunes Radio-stations werden vanaf 2013 beschikbaar voor gebruikers in de Verenigde Staten en Australië. In Nederland en België werden ze helaas nooit geïntroduceerd en dat zal nu ook niet meer gaan gebeuren. Met de komst van Apple Music hield Apple de gratis stations, gesponsord door advertenties, nog een tijdje in leven, maar aan het eind van deze maand gaat de stekker er alsnog uit.

Mensen die nu nog naar de iTunes Radio-stations luisteren, zijn vanaf dan aangewezen op Beats 1. Willen ze toch iets anders, dan blijven de eigen stations wel beschikbaar. Die zijn ook in Nederland te gebruiken. Op basis van jouw favoriete nummers en artiesten roept Apple Music via algoritmes een lijst met muziek in het leven, zodat je een persoonlijk radiostation hebt.

10 miljoen Apple Music-abonnees

Apple Music heeft volgens de laatste berichten al ruim 10 miljoen betaalde abonnees. Dat is de helft van Spotify, maar die dienst gaat ook al veel langer mee. Analisten denken dat Apple Music eind volgend jaar op 20 miljoen gebruikers zal zitten. Daarmee wordt het aantal gebruikers niet alleen verdubbeld, maar nadert Apple ook nog eens heel rap Spotify.

Meer Apple Music nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu