‘Apple stopt met autoproject, verlegt focust naar autonoom rijsysteem’

Lars Paijmans
17 oktober 2016, 13:43
1 min leestijd
‘Apple stopt met autoproject, verlegt focust naar autonoom rijsysteem’

De kogel lijkt door de kerk te zijn. Apple zou stoppen met de ontwikkeling van een eigen elektrische auto. In plaats daarvan gaan de leden van het project aan de slag met de ontwikkelingen van autonome rijsystemen.

Lees verder na de advertentie.

Apple stopt autoproject Titan

Bloomberg zegt meerdere bronnen gesproken te hebben die mer weten over Apples autoproject Titan. Nu Apple besloten lijkt te hebben om te stoppen met het ontwikkelen van een eigen auto, zijn talloze mensen overgeplaatst naar andere teams, opgestapt of ontslagen.

Apple stopt autoproject

Apple zou zich in plaats van een eigen auto namelijk gaan richten op het maken van een autonoom autosysteem. Hiervoor gaat het bedrijf de samenwerking aan met bestaande automerken, in plaats van dat ze hier een eigen voertuig voor ontwikkelen. Er zou een deadline voor eind 2017 zijn gesteld. Tot dan krijgt het huidige team de tijd om aan het autonome rijsysteem te werken. Hiermee verlegt Apple dus de focus van hardware naar software. Na de deadline zal Apple de voortgang bekijken en een definitieve beslissing maken over de autoplannen.

Het bericht van het doorgaans betrouwbare Bloomberg is stellig genoeg om er vanuit te gaan dat de Apple Car van de baan is. Aanvankelijk zou Apple van plan zijn geweest om 2019 al de eerste auto te presenteren. De afgelopen maanden rommelde het echter al vaker in de garage van Cupertino. Zo hoorden we op 10 september al dat tientallen mensen zouden zijn ontslagen en er onduidelijkheid heerste over de toekomst van het project. Vandaag blijkt Apple de knoop te hebben doorgehakt: de Apple auto komt er niet meer.

Lees het laatste nieuws over Apples autoproject

Bron: Bloomberg
Categorieën: Apple, Geruchten

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen