De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Apple spreekt zich uit tegen Trump en steunt transgenders op scholen

Rutger Otto
23 februari 2017, 8:49
2 min leestijd
Apple spreekt zich uit tegen Trump en steunt transgenders op scholen

De Amerikaanse president Trump draait Obama’s regel terug dat transgenders op openbare scholen het toilet mogen gebruiken dat hij hun sekse past. Apple spreekt Trump tegen.

Lees verder na de advertentie.

Apple steunt transgenders op scholen

President Trump vindt dat de regering zich niet met dit soort zaken moet bemoeien en dat er te veel juridische twijfels over de wet zijn. Obama voerde de regel in mei vorig jaar in. Dankzij de wet mogen leerlingen zelf kiezen naar welk toilet ze gaan. De regel werd ingesteld om transgenders tegemoet te komen. Zij mogen daarmee naar de wc die aansluit bij het geslacht waarmee ze zichzelf identificeren. Scholen die daaraan niet wilden meewerken, namen het risico geen financiële steun meer van de staat te ontvangen.

Trump vindt echter dat de staten van het land de regels zelf moeten bepalen. De beslissing werd niet door iedereen met gejuich ontvangen. Zo stonden er gisteravond zo’n tweehonderd demonstranten met regenboogvlaggen voor het Witte Huis.

Apple NFC-apparaat

Statement van Apple

Ook Apple heeft een statement afgegeven tegen het besluit. “Apple vindt dat iedereen een kans verdient om in een omgeving op te groeien die vrij is van stigma en discriminatie”, zegt het bedrijf tegen Axios. “Wij willen meer acceptatie, niet minder, en geloven sterk dat transgender-studenten als gelijken moeten worden behandeld. Elke inspanning die hun rechten en veiligheid terugdringt, spreken we tegen.”

Vaker steun van Apple voor gelijkheid

Dit is niet de eerste keer dat Apple zich uitspreekt tegen Trump en voor gelijkheid. In januari zei Tim Cook al dat Trumps immigratieplannen niet in lijn waren met Apples beleid. Apple sprak zich in 2015 nog uit tegen een wet van de Amerikaanse staat Indiana, waarmee bedrijven LGBTQ-klanten konden wegsturen op basis van ‘religieuze vrijheid’. In 2013 steunden Cook en Apple de Employment Nondiscrimination Act en kwam een statement naar buiten met steun voor het homohuwelijk.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Axios
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu