Apple steunt medewerkers Foxconn met winstpercentage

De Foxconn fabrieken krijgen de laatste weken regelmatig de aandacht van de media vanwege het zelfmoordcijfer van de medewerkers. Dit kon Apple niet laten passeren en had daarom een onafhankelijk onderzoek opgezet. Als compensatie zal Apple 1 tot 2 procent productwinst naar de Foxconn werknemers doorschuiven.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Het is reeds langer bekend dat de werkomstandigheden en werkvoorwaarden binnen de Foxconn fabrieken in China alles behalve degelijk zijn. Werknemers werken heel lange dagen voor een hongersloontje. Apple stelde een onderzoek in en kwam tot het resultaat, naar eigen zeggen, dat het extreem lage loon een oorzaak zou zijn voor de vele zelfmoordpogingen in de fabrieken. Als gevolg hiervan belooft Apple een winstdeel van de door Foxconn geproduceerde toestellen door te schuiven naar de werknemers. Volgens eigen zeggen zou het hier gaan over 1 tot 2 procent.

Bron: electronista.com

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.