Apple stelt iOS 4.2 beta beschikbaar voor ontwikkelaars
Redactie

Apple heeft vanavond, een week na het vrijkomen van de definitieve versie van iOS 4.1,  de eerste beta van iOS 4.2 beschikbaar gesteld voor ontwikkelaars van applicaties voor de iPhone, iPod touch en iPad. De stap voor de iPad naar iOS 4.2 is groot aangezien dit apparaat nog steeds geen iOS 4 heeft, het werkt namelijk nog op iPhone OS 3.2.

Tijdens de keynote van twee weken geleden gaf Steve Jobs een korte demonstratie voor iOS 4.2 op de iPad. Hierin zagen we bijvoorbeeld AirPlay en printen vanaf de iPad. Eerstgenoemde heette voorheen AirTunes en was om muziek te streamen binnen je netwerk. In iOS 4.2 kan je ook foto’s en video’s streamen. De tweede functie werkt ook op de iPhone mits je Mac OS X Snow Leopard 10.6.5 hebt. Hiervan is ook een beta vrijgegeven en in de toekomst zal het printen ook werken op Windows.

Apple heeft op zijn website een speciale pagina gemaakt waar alle veranderingen in staan voor de iPad. Deze komt grotendeels overeen met dat voor de iPhone en in onderstaande opsomming zijn de eerste drie reeds op de iPhone en iPod touch te gebruiken.

 • Multitasking;
 • Folders;
 • Game Center;
 • Draadloos printen;
 • AirPlay ;

Tevens zijn er talloze andere verbeteringen zoals een beter mail applicatie, tekst vinden op webpagina’s in Safari en meer dan 30 nieuwe talen voor het toetsenbord.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

 • Kevin

  Waarschijnlijk geen agenda update voor Google partners ondersteuning 🙁

  Ik heb alles geprobeerd maar hij blijf mijn agenda niet weergeven

 • Ruben Veger

  Wat ik niet begrijp is dat apple zegt dat functies als: bluetooth toetsenbord, multitasking, custom wallpapers, draadloos printen en een systeem waarmee muziek wordt gestreamd naar andere computers binnen een netwerk niet op een iphone 3g gaan werken. De functies die niet op de 3g werken had ik vloeiend aan de praat op mijn oude intel 486dx 66mhz, 32mb ram met debian 3.0 (Woody), het enige verschil in de software: de software was niet geschreven/uitgebracht door Apple. Als ik Apple mag geloven dan is de hardware van een iphone 3g (cpu die van 600 naar 425mhz is ondergeklockt en 128mb ram) niet voldoende voor deze functies. Ik zeg maar 1 ding Apple!! de hardware is geschikt voor veel meer dan alleen deze functies!! Als jullie fatsoenlijk zijn, zeg dan gewoon dat het om het geld gaat, iedereen moet een nieuwe iphone aanschaffen. Als het niet om het geld gaat dan kan ik alleen maar zeggen dat de programmeurs in dienst van Apple echt incompetent zijn!! 0_o , of Steve Jobs is incompetent en vertelt zijn programmeurs dat ze deze functies alleen voor de 3gs en 4 mogen schrijven omdat hij zeker weet dat de hardware deze “zware” functies niet aankan.