Apple stelt iOS 4.2 beta beschikbaar voor ontwikkelaars

Apple heeft vanavond, een week na het vrijkomen van de definitieve versie van iOS 4.1,  de eerste beta van iOS 4.2 beschikbaar gesteld voor ontwikkelaars van applicaties voor de iPhone, iPod touch en iPad. De stap voor de iPad naar iOS 4.2 is groot aangezien dit apparaat nog steeds geen iOS 4 heeft, het werkt namelijk nog op iPhone OS 3.2.

Tijdens de keynote van twee weken geleden gaf Steve Jobs een korte demonstratie voor iOS 4.2 op de iPad. Hierin zagen we bijvoorbeeld AirPlay en printen vanaf de iPad. Eerstgenoemde heette voorheen AirTunes en was om muziek te streamen binnen je netwerk. In iOS 4.2 kan je ook foto’s en video’s streamen. De tweede functie werkt ook op de iPhone mits je Mac OS X Snow Leopard 10.6.5 hebt. Hiervan is ook een beta vrijgegeven en in de toekomst zal het printen ook werken op Windows.

Apple heeft op zijn website een speciale pagina gemaakt waar alle veranderingen in staan voor de iPad. Deze komt grotendeels overeen met dat voor de iPhone en in onderstaande opsomming zijn de eerste drie reeds op de iPhone en iPod touch te gebruiken.

  • Multitasking;
  • Folders;
  • Game Center;
  • Draadloos printen;
  • AirPlay ;

Tevens zijn er talloze andere verbeteringen zoals een beter mail applicatie, tekst vinden op webpagina’s in Safari en meer dan 30 nieuwe talen voor het toetsenbord.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.