‘Apple steekt ruim half miljard in ontwikkeling iPhone 6 scherm’
Gijs Ettes

Naar verluidt maakt Apple werk van de ontwikkeling van het saffierglas waarvan de iPhone 6 mogelijk is voorzien. Het bedrijf investeert 578 miljoen dollar in het bedrijf GT Advanced Technologies dat voor het materiaal verantwoordelijk is.

iPhone 6 scherm extra stevig

iPhone 6 scherm conceptHet iPhone 6 scherm is mogelijk voorzien van saffierglas, dat nog 2,5 keer zo stevig en krasbestendig is als het Gorrilla Glass waarvan eerdere iPhones zijn voorzien. Het stevige glas wordt gefabriceerd door GT Advanced Technologies, een gespecialiseerd bedrijf in het maken van materiaal voor stevige schermen van mobiele apparaten. GT Advanced Technologies is daarnaast verantwoordelijk voor Willow Glass, een robuust type glas dat ook nog eens flexibel is.

Apple experimenteert volgens eerdere berichten overigens met een groter iPhone 6 scherm van 4,9 inch, iets dat wij alleen maar kunnen toejuichen. Daarnaast is er de afgelopen weken flink gespeculeerd over de verschijningsdatum van het Apple-toestel. Wij verwachten in de herfst van 2014 aan de slag te kunnen met de iPhone 6.

iPhone 5S en iPhone 5C kopen

Op dit moment zijn de de iPhone 5S en iPhone 5C de toptoestellen van Apple. Beide telefoons verschenen op vrijdag 25 oktober en zijn zowel los als in combinatie met een abonnement verkrijgbaar. Ideaal dus voor wie de iPhone 6 nog wat te ver weg vindt.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

  • Mendel

    dat werd tijd want laten we wel zijn de iphones zijn te gek maar dat glas …..
    ok wel krasvast.
    de plaatjes die in dit artikel gebruikt worden zijn wel wat discutabel want of de app icoontjes zijn mega groot geworden zodat er nog maar 20 op een 5 inch scherm passen of de telefoon wordt toch niet groter maar juist kleiner :-))