‘Apple werkt aan kruising tussen iPad en MacBook’

Michel van 't Klaphek
26 mei 2018, 10:33
1 min leestijd
‘Apple werkt aan kruising tussen iPad en MacBook’

Apple is bezig met het ontwikkelen van een apparaat dat je het best kunt omschrijven als een kruising tussen een iPad en een MacBook. De hybride gaat voorlopig door het leven als de ‘Star’ en komt rond 2020 uit.

Lees verder na de advertentie.

‘Apple Star: geheim hybride apparaat in de maak’

Dat schrijft 9To5Mac. De bron is onbekend, maar gezien de reputatie van de website nemen we het bericht toch serieus. Het is nog onduidelijk hoe het apparaat eruit gaat zien en wat de mogelijkheden zijn.

De enige zekerheid is dat hij gaat draaien op processors die Apple zelf ontwerpt en maakt. Op die manier is men minder afhankelijk en kunnen de chips beter op maat gemaakt worden. Momenteel werkt Apple hiervoor nog samen met fabrikant Intel. Enige tijd geleden kwam al naar buiten dat Macs vanaf 2020 met eigen processors uitgerust worden.

iMac

Zoals gezegd is er veel onduidelijk over het apparaat. We weten alleen dat hij een touchscreen krijgt, gps-functie en een waterdichte behuizing. Ook kun je een simkaart gebruiken en het besturingssysteem is een afgeleide variant van iOS. We weten dus nog niets over schermgrootte, de aanwezigheid van een toetsenbord, functies en ontwerp.

Luxe iPad, of juist afgeslankte MacBook?

Het kan daarom twee kanten op. De Star is of een ‘luxe’ iPad met toetsenbord, of juist een afgeslankte MacBook die draait op een aangepaste versie van iOS. Het gerucht valt daarmee samen met eerdere berichten waarin werd gesuggereerd dat Apple een universele App Store aan het maken is. Hiermee wordt de scheiding tussen iOS en macOS verkleind. Momenteel testen enkele Apple hoofdkantoor-medewerkers het apparaat.

Op de hoogte blijven van de Star? Download dan de iPhoned-app, schrijf je in voor de nieuwsbrief of houd de website in de gaten!

Het laatste nieuws over Apple

Via: 9To5Mac
Categorieën: Apple, Devices, Geruchten

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen