Apple staat VoIP-applicaties officieel toe
Redactie

Apple staat vanaf nu officieel applicaties toe die VoIP-diensten aanbieden over het mobiele netwerk. Tot gisteren was het nog niet toegestaan om dit soort applicaties te gebruiken zonder WiFi-signaal, en dus had je niet heel veel aan applicaties zoals bijvoorbeeld Skype. Een combinatie van push-notificaties en een VoIP-dienst in een applicatie kan het traditionele bellen in de toekomst uiteindelijk vervangen.

Gratis Skypen met een 3G-verbinding?

Op dit moment zijn er nog geen bruikbare VoIP-applicaties voor Nederlanders die je met een mobiel netwerk kan gebruiken. Het is niet ondenkbaar dat Skype volgende week met een update komt waarmee je kan Skypen over een 3G-verbinding. Waarschijnlijk zal je na deze update ook gesprekken kunnen ontvangen via push-notificaties.

Gratis bellen en sms’en naar iPhones

Met deze zet van Apple kunnen iPhone-gebruikers elkaar in de toekomst gratis bellen en sms’en met behulp van applicaties. Over een week kan iedereen waarschijnlijk gratis ‘bellen’ met de applicatie van Skype, en gratis sms’en met de applicatie Ping!. Het kan de telecommaatschappijen dus erg veel geld schelen als iedereen dit massaal gaat gebruiken.

Bron: PR Newswire

Skype voor iPhone

Skype Communications S.a.r.l

9 (13 reviews)
Gratis via App Store

WhatsApp Messenger

WhatsApp Inc.

9 (3962 reviews)
Gratis via App Store

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.