De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Dit kun je verwachten van het Apple Watch-event vanavond

Gijs Ettes
9 maart 2015, 10:30
4 min leestijd
Dit kun je verwachten van het Apple Watch-event vanavond

Afgelopen september onthulde Apple naast de iPhone 6 en 6 Plus ook zijn eerste smartwatch. Na de keynote bleven veel vragen over de Apple Watch onbeantwoord. Daar komt vanavond verandering in.

Lees verder na de advertentie.

Het hoe en waarom van de Apple Watch

Apple Watch-event Spring Forward

Om 18.00 uur Nederlandse tijd houdt Apple namelijk zijn ‘Spring Forward’-event waar we sowieso meer te weten komen over de Apple Watch. We weten dat de smartwatch er later dit jaar aankomt, maar de reden dat Apple juist nu een dergelijk apparaat uitbrengt, is niet helemaal duidelijk.

We verwachten dan ook dat het gros van de keynote in het teken zal staan van de mogelijkheden die de Apple Watch biedt en de manieren waarop het slimme horloge zich onderscheidt van de concurrentie, die al meer dan een jaar actief is. Samsung is momenteel marktleider op het gebied van smartwatches, maar groot is die markt niet bepaald. Als het aan Apple ligt, komt daar echter verandering in.

We gaan er vanuit dat Apple vanavond toont welke extra mogelijkheden de Apple Watch biedt om bijvoorbeeld je gezondheid te tracken en apparaten in je huis te bedienen. Het horloge zal nauw samenwerken met HomeKit, Apples huisautomatiseringsplatform dat in juni tijdens de WWDC 2014 werd aangekondigd.

apple watch bandjes

Veel over HomeKit hebben we sindsdien niet meer gehoord, maar mogelijk zien we vanavond welke mogelijkheden en nieuwe partners Apple heeft toegevoegd. Ook verwachten we dat het bedrijf uitgebreid stil zal staan bij de mogelijkheden die Gezondheid, spraakassistent Siri en Apple Pay bieden in combinatie met de smartwatch. Nog voor het einde van het jaar moet het betaalplatform van Apple ook in Europa beschikbaar worden, zodat je met je iPhone én smartwatch gemakkelijk contactloos kunt betalen.

Volg het Apple Watch-event op de voet via deze livestream.

Apps en mogelijkheden

Verder zal het bedrijf uit Cupertino diverse Apple Watch-apps uit de doeken doen, die meer kunnen dan je iPhone scheetgeluiden laten maken. Tijdens elke keynote roostert Apple tijd in voor ontwikkelaars en merken waarmee samenwerkingsverbanden zijn gestart, en dat zal vanavond niet anders zijn.

apple watch apps uber

We zijn erg benieuwd of en hoe ontwikkelaars de haptische feedback van het horloge gaan inzetten in apps. Het is al bekend dat de Apple Watch subtiele tikjes kan geven bij notificaties en wanneer je meer moet bewegen, maar Apple zou Apple niet zijn als het niet meer mogelijkheden koppelt aan de haptische feedback.

Apple zal er tijdens het Spring Forward-event veel aan gelegen zijn om sceptici de mond te snoeren. Het zal benadrukken dat de Apple Watch de lat een stuk hoger legt, zowel qua mogelijkheden als gebruiksgemak. Vanzelfsprekend bestaan er nog veel twijfels over de smartwatch, bijvoorbeeld over de accu die naar verluidt al na vijf uur zwaar gebruik de geest geeft.

apple watch apps instagram

We gaan echter vanuit dat Apple een slimme truc heeft bedacht om deze flink te verlengen. Tot slot verwachten we meer duidelijkheid over de releasedatum en prijzen, aangezien die voor een groot aantal landen nog niet bekend zijn. Over de prijs van de gouden Apple Watch wordt het meest gespeculeerd; de meest luxe versie kost mogelijk ruim 11.000 euro.

Meer aankondigingen tijdens het Spring Forward-event

Het Spring Forward-event zal waarschijnlijk ook in het teken staan van een nieuwe MacBook Air, die naar alle waarschijnlijkheid een groter 12 inch-scherm krijgt met een Retina-resolutie. Mogelijk krijgt het apparaat een iets andere naam, een nog langere accuduur (dankzij de krachtige, maar enorm energiezuinige Broadwell-chip) en een minimum aantal poorten. De bestaande Macbooks krijgen waarschijnlijk ook een kleine update en het is daarom slim om nog even te wachten voordat je een nieuwe Apple-laptop aanschaft.

12-inch macbook air

Verder verwachten we dat de Apple TV een update tegemoet kan zien, met een nieuwe interface en mogelijk ondersteuning voor 4K-video. Geruchten gaan dat Apple in gesprek is met HBO voor een nieuwe videodienst (HBO Now) die in april wordt gelanceerd voor 15 dollar per maand.

Ook is er een kans aanwezig dat we het vernieuwde Beats Music gaan zien. Naar verluidt wil Apple de muziekdienst vanaf juni integreren in iOS en iTunes, zodat je voor zo’n 8 dollar per maand je favoriete muziek kunt streamen. Het kan echter ook dat het bedrijf de onthulling van het nieuwe Beats bewaart voor WWDC 2015 (8 – 12 juni).

Wat verwacht jij van het Spring Forward-event vanavond? Laat het weten in de comments!

Het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 1
Apple Watch Series 1

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu