Apple: special event op 1 september
Redactie

Apple heeft zojuist de uitnodigingen verstuurd voor het evenement dat plaats zal gaan vinden op 1 september in San Francisco. Net nu er vandaag weer een aantal data uitlekten heeft Apple het evenement aangekondigd. Geen half augustus, geen 7 of 8 september maar precies over een week weten we wat de nieuwe speeltjes zijn van Apple voor de herfst.

Geruchten over de iPod touch zijn dat het één of twee camera’s zal krijgen waarmee ook te videobellen is met FaceTime. Hierbij is een e-mailadres te vergelijken met een telefoonnummer op de iPhone 4. Je kan door middel van een e-mailadres met elkaar bellen. Ook zou het device een Retina display krijgen, net als op de iPhone 4. Dit is een heel scherp scherm met pixels die je met het blote oog niet kan zien.

Vorig jaar waren er ook al geruchten dat de iPod classic uit het assortiment zal verdwijnen. De iPod classic is gemaakt voor zijn hoge opslagcapaciteit, maar nu Apple meerdere flash-chips heeft gekocht van 128 GB ligt het voor de hand dat hij definitief zal verdwijnen.

Verder zijn er speculaties over iOS 4 voor de iPad, een nieuwe iPad met FaceTime camera (wat waarschijnlijk pas in januari zal zijn), iTV: de opvolger van de Apple TV met een abonnement van $99 dollar per jaar waarmee je films en series kan downloaden en iLife 11.

Natuurlijk doen wij weer verslag van dit evenement. Woensdag zal een liveblog plaatsvinden waarvan de tijden later deze week bekend gemaakt worden.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.