‘Apple kondigt slimme speaker en nieuwe iPad Pro aan tijdens WWDC’

Rutger Otto
14 mei 2017, 11:05
1 min leestijd
‘Apple kondigt slimme speaker en nieuwe iPad Pro aan tijdens WWDC’

De bekende analist Ming-Chi Kuo denkt dat Apple tijdens de ontwikkelaarsconferentie WWDC niet alleen software aankondigt, maar ook een nieuwe iPad en een slimme speaker.

Apple aankondigingen tijdens het WWDC

Apple houdt in juni wederom zijn conferentie WWDC voor ontwikkelaars. Daar worden de bekende software-updates verwacht, zoals nieuwe versies van iOS, macOS, watchOS en tvOS. Daarnaast kondigt het bedrijf enkele nieuwe apparaten aan. Dat denkt althans de doorgaans betrouwbare analist Ming-Chi Kuo van investeerdersbank KGI Securities.

Eén van de apparaten is volgens hem de langverwachte 10,5-inch iPad Pro. Deze iPad zou dezelfde vorm hebben als het huidige 9,7-inch model, maar met een groter scherm. Dat komt omdat de schermranden een stuk dunner zijn. De nieuwe tablet zou vooral geschikt zijn voor zakelijke gebruikers.

Siri speaker test

Apple speaker WWDC

Naast de iPad Pro komt er mogelijk ook een Siri speaker tijdens het WWDC. Kuo zegt dat er een vrij grote kans is dat Apple zijn slimme speaker tijdens het event aankondigt. Eerder stelde de analist dat het apparaat pas later dit jaar uitkomt, maar een vroege aankondiging kan ontwikkelaars de tijd geven er diensten en ondersteuning voor te ontwikkelen.

Kuo verwacht dat Apples speaker een touchscherm krijgt. Apple-topman Phil Schiller suggereerde recent dat zulke speakers beter werken met een scherm. In de afgelopen week kondigde het bedrijf Amazon een nieuwe versie van zijn Echo-speaker aan. Die krijgt eveneens ondersteuning van een display, waarop informatie zoals het weerbericht en taken weergegeven worden.

WWDC 2017 verwachtingen

Wat Apple precies voor ons in petto heeft tijdens de Worldwide Developers Conference, komen we op 5 juni te weten. Vanaf 19 uur doen we daar op iPhoned verslag van. Lees ook ons artikel over de WWDC verwachtingen die we van het event hebben.

Lees het laatste nieuws over Apple

Categorieën: Apple, Geruchten
Spotlight: Siri
Device: iPad Pro

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's