Apple onderzoekt iPhone-dock met draadloos opladen en Siri

Lars Paijmans
20 juli 2017, 17:08
2 min leestijd
Apple onderzoekt iPhone-dock met draadloos opladen en Siri

Apple houdt zijn projecten altijd vakkundig geheim, maar via patenten krijgen we toch een kijkje achter de schermen. Zoals dit slimme dock, dat een iPhone draadloos kan opladen.

Apple-speaker patent duikt op

Het liefst zouden we iedere dag een kijkje nemen in de keuken van Apple, maar het patentbureau is een prima alternatief. Hier komen namelijk alle producten en projecten aan het licht die Apple niet nagemaakt wil zien worden. Veel van deze producten komen niet verder dan de ontwikkelfase, maar het laat wel zien waar het bedrijf van Tim Cook zijn pijlen op richt.

Zo is dit slimme iPhone-dock een interessant idee, nu de iPhone 8-geruchten over draadloos opladen een hoogtepunt bereiken. Ook heeft Apple inmiddels de HomePod aangekondigd: een slimme speaker met spraakassistent Siri ingebouwd.

Apple speaker patent

Apple omschrijft het apparaat als een ‘Smart Dock’, waar je een iPhone op legt om hem te activeren. Vervolgens wordt de microfoon versterkt, zodat je Siri ook op langere afstanden kunt activeren. Handig als je iPhone aan de ene kant van de kamer aan de oplader ligt, maar je de assistent toch iets wil vragen.

Een mogelijke tussenstap voor de iPhone en HomePod

Zien we hier een tussenstap tussen de iPhone en de HomePod? Omdat het patent al in 2012 werd ingediend (maar vandaag pas wordt toegekend) zou het een vroege versie van de HomePod kunnen zijn, die nog niet zelfstandig kon werken.

Een andere – mogelijk betere – optie is dat het een goedkopere versie van Appels slimme speaker is, voor mensen die genoegen nemen met minder geluidskwaliteit, maar wel Siri een vaste plek in hun huis willen geven. Concurrent Amazon verkoopt immers een Echo voor minder dan tweehonderd dollar, terwijl je voor de HomePod bijna het dubbele neertelt. Vooralsnog blijft het echter bij een patent, dat wel goed laat zien dat de HomePod meer is dan een speaker voor je muziek.

Bron: USPTO
Categorie: Apple
Device: HomePod

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's