Apple bant games die sociaal delen belonen: lopen deze 3 populaire games gevaar?
Rutger Otto

Nieuwe regels voor de App Store met de komst van iOS 8. Verschillende ontwikkelaars melden aan Amerikaanse media dat hun apps worden geweigerd door Apple omdat ze gebruikers aansporen om sociale media erbij te betrekken. Ook apps die gebruikers credits geven nadat ze een video kijken of apps die andere apps promoten liggen onder vuur van Apple.

sociale mediaDat meldt onder meer TechCrunch. Met de nieuwe, strenge regels van Apple zullen ontwikkelaars het lastig krijgen. Met de maatregelen wil Apple waarschijnlijk apps uit de App Store weren die puur gemaakt zijn om geld te incasseren, maar legitieme apps kunnen eveneens verdwijnen. Hoe Apple de regel precies gaat uitvoeren is overigens nog niet bekend, ook niet of er grote titels gaan verdwijnen, zoals de drie hieronder.

Candy Crush Saga

Moeder aller social share-games op iOS is natuurlijk Candy Crush Saga. Door dit spel aan Facebook te linken kun je jouw vrienden bestoken met verzoekjes om levens en andere upgrades. Om door te gaan naar nieuwe gedeeltes in het spel moet je een ticket zien te bemachtigen, dat kan door te betalen of door drie Facebookvrienden om een gunst te vragen. Doe je dat niet, kun je simpelweg niet verder spelen.

Candy Crush Saga

King

9 (849 reviews)
Gratis via App Store

Clash of Clans

Het is een spel waarin je nederzettingen bouwt en tegen andere clans vecht, maar Clash of Clans is vooral een sociale bedoening. Link je Facebook niet aan het spel dan moet je wel heel veel geduld hebben om iets te bereiken. Alles wat je bouwt, kost namelijk tijd om gemaakt te worden. Vrienden kunnen je benodigde spullen schenken.

Clash of Clans

Supercell

9 (54 reviews)
Gratis via App Store

Hay Day

Als Facebookspel is FarmVille één van de populairste freemium-games in zijn soort waarbij spelers elkaar kunnen helpen, maar het vergelijkbare Hay Day voor iOS maakt eveneens gebruik van verzoekjes via het sociale netwerk. In het spel kun je spullen kopen om gewassen te laten groeien en kristallen kopen om het wachtproces te overbruggen.

Hay Day

Supercell

9 (693 reviews)
Gratis via App Store

Lees meer Apple nieuws

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.