‘Apple werkt aan eigen Snapchat-concurrent’

Lars Paijmans
25 augustus 2016, 12:52
2 min leestijd
‘Apple werkt aan eigen Snapchat-concurrent’

Apple zou achter de schermen druk bezig zijn om een eigen versie van Snapchat te maken voor de iPhone en iPad. Deze moet gemakkelijk te gebruiken zijn met één hand. De Apple Snapchat concurrent zou in de loop van 2017 moeten verschijnen.

Lees verder na de advertentie.

Apple Snapchat-concurrent in de maak

Bloomberg schrijft op basis van anonieme bronnen dat je de app kunt gebruiken om foto’s en video’s op te nemen. Vervolgens kun je deze versieren met tekeningen en filters voordat je ze naar je vrienden verstuurt. “Video’s kunnen geschoten, bewerkt en verstuurd worden in minder dan een minuut”, aldus de bronnen.

Apple Snapchat concurrent

Een prototype van de app zou gebruik maken van Instagram-achtige vierkante video’s, en een knop om je materiaal rechtstreeks vanuit de app ook op andere sociale netwerken te verspreiden. De app zou vooralsnog geen naam hebben, maar wordt ontwikkeld door dezelfde mensen die in het verleden aan Final Cut Pro en iMovie hebben gewerkt.

‘In de loop van 2017 beschikbaar’

Uiteindelijk moet de Apple Snapchat concurrent in 2017 verschijnen, samen met meerdere sociale apps die Apple op de markt wil brengen. Dit moet allemaal het onderdeel worden van een nieuwe manier om gemakkelijke dingen te delen met de mensen die in je contactenlijst staan.

Voordat dit zover is, moet een team bij Apple de nieuwe functie nog wel goedkeuren. De kans bestaat volgens Bloomberg dus nog steeds dat we deze Apple Snapchat-concurrent nooit te zien krijgen. Met de manier waarop iMessage een stuk socialer en uitgebreider is geworden met de komst van iOS 10, lijkt het maken van een volwaardig nieuw sociaal netwerk niet eens zo’n gekke volgende stap. Reken er dus maar niet op dat Apple deze nieuwe app zal bespreken tijdens het aankomende iPhone 7-event. Daarvoor zit de dienst nog teveel in een testfase.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Bloomberg
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu