Oeps: Tim Cook heeft het nog steeds over de ‘iWatch’

Gijs Ettes
10 september 2014, 20:15
2 min leestijd
Oeps: Tim Cook heeft het nog steeds over de ‘iWatch’

In gesprek met ABC News praat Tim Cook vol overgave over de banen die Apple de afgelopen tijd heeft gecreëerd in de VS. Iets dat mede te danken is aan de Apple Watch, de smartwatch waarvan werd gedacht dat hij iWatch ging heten. De nieuwe naam schept ook bij Cook nog wat verwarring.

Lees verder na de advertentie.

Tim Cook over Apple en de Apple-smartwatch

Aan het einde van zijn betoog over het grote aantal banen dat is ontstaan in de VS dankzij Apple en bedrijven die bij producten van Apple betrokken zijn, heeft Cook het over de iWatch. Een opvallende fout, aangezien de Apple-smartwatch alleen officieus deze naam heeft gedragen. Het apparaat zal begin volgend jaar worden uitgebracht als de Apple Watch en met een prijskaartje van 349 dollar. Wanneer en voor welke prijs het slimme horloge naar Nederland en België komt, is niet bekend.

Meer over de Apple Watch

De Apple Watch werd gisteravond uit de doeken gedaan en was de eerste ‘one more thing’ sinds de dood van Steve Jobs. De wearable van Apple heeft twee verschillende schermgroottes, drie verschillende stijlen en zes verschillende bandjes. Tim Cook noemde de Apple Watch tijdens de persconferentie “het meest persoonlijke apparaat dat we ooit hebben gemaakt.”

Apple-smartwatch Apple Watch

De Apple-smartwatch kenmerkt zich door een fraai metalen design, diverse sensoren om je gezondheid en activiteiten te tracken en verschillende kleuren en polsbanden. Het aanraakgevoelige display is flexibel, maar het horloge zelf niet. Daarnaast is er een hartslagmeter aan boord, een speaker en de Watch kan gebruikmaken van de gps-module en dataverbinding van je iPhone.

watch edition

Prijzen en uitvoeringen
De prijs van de Apple Watch bedraagt 349 dollar en waarschijnlijk zal het bedrag in euro’s ongeveer hetzelfde worden. Er komen drie verschillende soorten: een Apple Watch voor doorsnee gebruikers, de Watch Sport voor actieve gebruikers met een rubberen polsband en de Watch Edition met een meer premium uitstraling. Laatstgenoemde versie heeft een afwijkend gouden design.

Het laatste nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 1
Apple Watch Series 1

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu