‘Apple smartwatch wordt minder slim dan gedacht’

Gijs Ettes
11 februari 2014, 9:58
1 min leestijd
‘Apple smartwatch wordt minder slim dan gedacht’

De iWatch, de Apple smartwatch waar het bedrijf naar verluidt al een tijdje aan werkt, wordt waarschijnlijk minder geavanceerd dan eerder gedacht. De verwachting is dat de iWatch qua functionaliteit meer weg heeft van fitnessaccessoires als de Nike Fuelband en FitBit.

Lees verder na de advertentie.

iWatch Apple smartwatch

Volgens Brian Dolan van Mobihealthnews werken er momenteel zo’n 200 mensen aan de ontwikkeling van de iWatch, waaronder de Nederlandse slaapexpert Roy J.E.M Raymann, voorheen actief bij Philips Research. Raymann heeft veel ervaring met draagbare apparatuur en sensoren om slaap te onderzoeken, wat erop duidt dat de Apple iWatch mogelijk het slaapritme van de drager kan monitoren.

Dolan verwacht dat het hier grotendeels bij zal blijven en dat de iWatch meer een accessoire wordt, met beperktere mogelijkheden dan eerder geschetst.

Eerdere geruchten wezen erop dat de Apple smartwatch, waarover officieel nog geen informatie bekend is, juist meer zou worden dan een slim horloge om inkomende e-mails en sms’jes te raadplegen. De iWatch bevat mogelijk apps als Healthbook, waarmee gebruikers hun stappen kunnen tellen, alsmede welke afstand ze dagelijks afleggen en hoeveel calorieën ze dan verbranden.

Wellicht kan de app ook samenwerken met de iWatch in het meten van de hartslag, bloeddruk en het hydratatieniveau van de drager. Volgens diverse geruchten kunnen we vanaf iOS 8 voor het eerst aan de slag met Healthbook.

Het laatste iWatch nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Edition
Apple Watch Edition

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen