Apple smart home minder indrukwekkend dan gedacht

Rutger Otto
30 mei 2014, 10:49
2 min leestijd
Apple smart home minder indrukwekkend dan gedacht

Financial Times berichtte begin deze week dat Apple van plan is onze huizen ‘slim’ te maken. Met een speciaal softwareplatform zou je apparaten vanaf een centrale plaats (bijvoorbeeld je iPhone of iPad) kunnen bedienen. Nieuwe bronnen melden nu dat de Apple smart home plannen veel minder ambitieus zijn.

Lees verder na de advertentie.

Na het bericht uit de Financial Times kwam de geruchtenmolen meteen op gang. Apple zou ‘the internet of things’ gaan omarmen, waarbij alle apparaten in huis op het internet zijn aangesloten. Apple verkoopt al producten als de Philips Hue lampen en Nest thermostaten die via iPhone zijn te bedienen. Allemaal hebben ze een verschillende app, daarom zou een centrale app een uitkomst zijn. Daarnaast zou Apple gaan concurreren met Samsung en Google op het gebied van Smart Homes, wat altijd interessant nieuws is.

apple smart home klein

Uitbreiding van ‘Made for iPhone’

Een nieuw bericht van Gigaom spreekt dat echter helemaal tegen. Volgens bronnen van de website gaat Apple niet zo ver als iedereen hoopte. Het komt erop neer dat het bedrijf slechts het logo ‘Made for iPhone’ op dozen van apparaten plakt, die werken met iPhones. Dat deed Apple overigens al langer, maar die aanpak wordt uitgebreid.

Uiteindelijk draagt Apple met hun ‘Made for iPhone’-beleid wel bij aan een smart home, al is het geen eigen smart home. Het slimme huis van Apple bestaat uit meerdere componenten van verschillende bedrijven die gemeen hebben dat ze goed functioneren met apparaten van Apple.

Het is niet uitgesloten dat Apple tijdens de WWDC volgende week alsnog aandacht besteedt aan Made for iPhone en nieuwe samenwerkingen, apparaten en chips presenteert. Wellicht tast Apple met deze beslissing de markt even af, alvorens het er alsnog een softwareplatform overheen legt die alles aanstuurt.

Lees alles over de WWDC 2014 op onze WWDC verwachtingen-pagina.

Lees meer Apple nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu