‘Apple wil Smart Home-apparaten maken en HomeKit verder uitbouwen’

Lars Paijmans
28 oktober 2019, 13:34
2 min leestijd
‘Apple wil Smart Home-apparaten maken en HomeKit verder uitbouwen’

Apple zou een nieuw team oprichten dat zich richt op het maken van nieuwe Smart Home-software en accessoires. Daarmee moet het bedrijf beter gaan concurreren met Google en Amazon.

Lees verder na de advertentie.

Apple wil graag Smart Home-apparaten maken

Bloomberg zegt anonieme bronnen gesproken te hebben binnen Apple, die op de hoogte zijn van dit nieuwe plan. Apple zou momenteel nieuwe mensen aannemen om dit team samen te stellen en de concurrentiestrijd met Amazon en Google op te voeren.

Apple Smart Home-apparaten

Dat is hard nodig, want er zijn nog ‘maar’ 450 producten het HomeKit-ondersteuning, tegenover 85.000-accessoires die Amazon ondersteunen en 10.000 apparaten met Google-ondersteuning, zo schrijft Bloomberg. Er valt op dit vlak dus nog veel te winnen, ook als je kijkt naar de slimme speakers. Ondanks de groeiende populariteit hiervan beslaat Apple slechts 2 procent van de slimme speaker-markt met de HomePod.

Het nieuwe team mag direct aan de slag met een aantal kerntaken. Op de eerste plaats moet het Smart Home-platform van Apple verder worden uitgebreid, waardoor het aantrekkelijke moet worden voor bedrijven om HomeKit-ondersteuning in hun producten in te bouwen. Denk bijvoorbeeld aan de manier waarop Philips Hue en IKEA nu al HomeKit en spraakassistent Siri hebben ingebouwd.

Het nieuwe team staat onder leiding van Adreas Gal, de oud Mozilla Technology Officer die vorig jaar door Apple werd aangenomen. Destijds werkte Gal bij de startup Silk Labs, die een software-platform ontwikkelden om slimme apparaten beter met elkaar te laten communiceren.

Achter de schermen al druk bezig

Naast vacatures op de website zouden er achter de schermen al meerdere mensen zijn aangenomen die onder andere werkzaam waren bij Amazon, Qualcomm en andere bedrijven. Het nieuwe team zal zich dus enerzijds met de softwarekant van het verhaal bezig houden, maar zou ook gaan werken aan hardware. Apple zou daarmee zijn eigen HomeKit-accessoires kunnen gaan maken, net zoals Amazon en Google dat doen. Vooralsnog vallen alleen de HomePod en Apple TV onder deze categorie met huis-apparatuur.

Het is lastig in te schatten wanneer dit nieuwe team zijn eerste vruchten afwerpt, maar de kans is dus aanwezig dat we in 2020 of 2021 vaker het woord ‘HomeKit’ voorbij horen komen in de keynotes van het bedrijf.

Bron: Bloomberg
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu