Apples slimme AR-bril duikt op in iCloud-patent
Lars Paymans

Apple is iCloud klaar aan het stomen om naast iPhones en Macs ook overweg te kunnen met slimme brillen en headsets. Hoelang duurt het nog tot Apple zijn AR-bril onthult?

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Apple Smart Glasses genoemd in patent

Patently Apple ontdekte dat het iCloud-patent onlangs is uitgebreid met nieuwe productcategorieën. Voortaan kan de clouddienst van het bedrijf uit Cupertino ook worden toegepast voor ‘Smart Glasses’ en andere headsets die met het internet verbonden zijn. De timing sluit naadloos aan op de geruchten over Apples AR-bril die samen met Carl Zeiss ontwikkeld wordt.

Apple Smart Glasses

In het bijgewerkte patent zijn ook de nieuwe Mac Pro en iMac Pro toegevoegd, die later dit jaar moeten verschijnen. Apples softwareplatform ARKit wordt ook bij naam genoemd. Alle producten hebben een korte beschrijving gekregen, waarvan die van de AR-bril natuurlijk het interessants is. Apple omschrijft het apparaat als volgt:

“Een wearable elektronisch-apparaat dat met het internet verbonden is” uitgerust met “computer-software voor het instellen, configureren, gebruiken en besturen van het apparaat.” Het is opvallend dat Apple de term Smart Glasses gebruikt, aangezien dit weinig aan de verbeelding overlaat of het bedrijf aan een dergelijk product werkt. Ook kunnen we uit de beschrijving afleiden dat de bril direct in verbinding staat met het internet, en dus niet zoals de Apple Watch via bluetooth aan een iPhone gekoppeld wordt.

De eerste stap is al gezet

Heel gek is het niet. Dit najaar verschijnt ARKit voor de iPhone en iPad, waardoor ontwikkelaars direct miljoenen apparaten hebben die augmented reality ondersteunen. Als er een jaar of twee later honderden AR-apps zijn, kan Apple een slimme bril op de markt brengen die direct door deze grote groep ontwikkelaars wordt ondersteund.

Lees het laatste nieuws over ARKit

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.