‘Apple stopt met het maken van eigen (AirPort) routers’
Lars Paymans

Apple zou de divisie waar draadloze routers ontwikkeld worden, permanent gesloten hebben. Dat Apple ervoor kiest om de routerdivisie te sluiten, zou een onderdeel zijn van een nieuwe focus voor het bedrijf.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Apple sluit routerdivisie, stopt ontwikkeling

Het bericht is afkomstig van Bloomberg, die zich baseert op betrouwbare bronnen. Volgens anonieme bronnen zou Apple verspreid over het jaar het draadloze router-team stukje bij beetje gesloten hebben. Zo werden medewerkers bijvoorbeeld ingedeeld bij andere teams, zoals die van de Apple TV.

Apple stopt Router ontwikkeling

Dat Apple stopt met de ontwikkeling van routers is natuurlijk geen grote verrassing. De meest recente AirPort router verscheen in 2013 en de kans is dus klein dat we hier nog een nieuwe versie van gaan zien. Vooralsnog verkoopt Apple drie verschillende draadloze routers: de AirPort Express, AirPort Extreme en de AirPort Time Capsule. Alle drie de routers vormen slechts een klein deel van Apples omzet en vallen bij de kwartaalcijfers in dezelfde ‘overige’ categorie als de Apple Watch en Apple TV.

Omdat Apple het AirPort-aanbod al zo lang niet bijgewerkt heeft, lopen ze echter achter op concurrerende routers. Door ervoor te kiezen om deze productcategorie te schrappen, kan Apple zich meer focussen op de producten en diensten die nog steeds wel veel geld in het laatje brengen. De beslissing om de divisie te sluiten past bovendien goed in de lijn die Apple zit jaar ingezet heeft. Zo werd onlangs bekend dat het bedrijf niet langer eigen externe monitoren zal ontwikkelen.

Lees het laatste nieuws over Apple

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.