Apple sluit contract voor iPhone met Chinese provider
Redactie

Apple heeft met de tweede provider in China een contract afgesloten voor de verkoop van de iPhone en zet daarmee een belangrijke stap op de Chinese smartphonemarkt. Eerder was al een overeenkomst gesloten met China Unicom. Nu gaat ook China Telecom de iPhones in de verkoop opnemen.

 

Groeiende vraag naar smartphones

De grootste provider van China is China Mobile en daar is tot op dit moment geen contract voor de verkoop van iPhones mee afgesloten. Voor Apple is het contract met China Telecom echter al een belangrijke ontwikkeling. De markt voor smartphones is in China namelijk nog altijd groeiende. De verwachting is dat in 2012 zeker een miljard Chinezen over een mobiele telefoon beschikt, waarvan een groot deel uit smartphones bestaat.

Eerste iPhones vanaf maart in de winkel

Apple heeft over het gebroken boekjaar, dat officieel is geëindigd in september ongeveer 13 miljoen iPhones verkocht in Hong Kong en China. Nu er een nieuw contract is afgesloten, is het de bedoeling dat er in China uiteraard nog meer iPhones worden verkocht. Vanaf maart zullen de eerste iPhones in de winkels van de provider China Telecom beschikbaar zijn.

Recordverkoop iPhones laatste kwartaal 2011

In het laatste kwartaal van vorig jaar zijn er wereldwijd 37 miljoen iPhones door Apple verkocht. Deze verkoopcijfers vormen een nieuw record. Maar met de toenemende verkoop in China kan dit record in 2012 zomaar eens gebroken gaan worden.

Voor Apple is het een uitdaging om de Chinezen te stimuleren een iPhone aan te schaffen in plaats van een standaard mobiele telefoon. Daar is namelijk nog veel winst te halen.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.