Apple slaat Siri-gesprekken 2 jaar op
Wouter Nijsen

Apple slaat alle gesprekken die met Siri worden gevoerd voor twee jaar op. De opgeslagen data wordt voor een half jaar aan jouw account verbonden waarna de data nog anderhalf jaar anoniem op de servers van Apple wordt bewaard.

Dat meldt Wired, nadat de technologiewebsite al eerder rapporteerde over het vreemde privacybeleid van Apple’s Siri. Een woordvoerder van Apple bevestigt tegen Wired dat Apple de data die via Siri wordt verstuurd ongeveer twee jaar op de servers bewaart. Het is de eerste keer dat Apple details over de opslag van Siri-data bekendmaakt.

Siri weet voor twee jaar alles van je

Elke keer als je tegen Siri spreekt, wordt de data naar Apple verstuurd om te worden geanalyseerd. Apple genereert een willekeurig nummer – niet je Apple-ID – en koppelt dit nummer aan de verzonden data. Dat nummer representeert de gebruiker. Na zes maanden wordt dit nummer verwijderd en blijft de data nog anderhalf jaar op de servers van Apple staan, eveneens ter analyse en verbetering van Siri.

“De privacy van onze klanten is erg belangrijk voor ons”, aldus een woordvoerder van Apple. “Apple mag de data voor twee jaar houden, maar als de gebruiker het gebruik van Siri in het apparaat stopzet, wordt alle geassocieerde data inclusief het nummer direct van de servers verwijderd.”

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.