Apples futuristische wekker stelt zichzelf in en verbetert je nachtrust

Lars Paijmans
27 juni 2017, 14:50
2 min leestijd
Apples futuristische wekker stelt zichzelf in en verbetert je nachtrust

De wekker van de toekomst hoef je niet meer zelf te zetten, maar past zich aan op je dagelijkse routine, slaapritme en dagschema. Apple werkt er stiekem hard aan.

Lees verder na de advertentie.

Zo wil Apple slaapritme gaan meten

Apple verovert je huiskamer met de HomePod, maar wil in de toekomst ook in je slaapkamer een plekje krijgen. Een nieuw onderzoek laat een futuristische wekker zien. Het onderzoek naar een apparaat om slaappatronen te meten, werd ontdekt via een toegekend patent. Hierin is te lezen hoe Apple aan een slimme versie van de wekker werkt, die deels doet denken aan iOS-apps als SleepCycle.

De meeste mensen zetten een wekker zodra ze naar bed gaan, zonder rekening te houden met hoe druk ze het die dag gehad hebben en wat hen de volgende dag te wachten staat. Apple zegt slaap logisch te willen maken, door een combinatie van software en hardware.

Apple slaapritme

Als voorbeeld wordt iemands ‘slaapritueel’ genoemd. Voordat je gaat slapen zijn er iedere dag dingen die je doet. De gordijnen dichtdoen, controleren of de deuren op slot zitten, je tanden poetsen en douchen. Al deze info kan geregistreerd worden door microfoons en sensoren, zodat je iPhone precies weet wanneer je naar bed gaat. Vervolgens kan een app deze info combineren met eerdere nachten: hoe lang duurt het gemiddeld tot je in slaap valt, en wat voor effect heeft dit op je nachtrust?

Een wekker die zichzelf zet

Door ook de afspraken in je agenda te bekijken, kan de slaapdienst van Apple vervolgens zelfstandig een wekker instellen die voor optimale nachtrust zorgt. Ben je eenmaal in slaap gevallen, dan wordt de kwaliteit van je slaap gemeten op basis van geluid, je hartslag en hoeveel je beweegt. Dit wordt op zijn beurt weer gebruikt om zogenaamde ‘Slaapdoelen’ in te stellen, in dezelfde stijl als de Apple Watch nu Gezondheidsdoelen heeft.

De software kan op basis van een ‘persoonlijk mobiel apparaat’ zelfstandig een alarm instellen. Een Apple Watch bijvoorbeeld, al doet ons dit ook denken aan de overname van Beddit. De slaap-startup werd een paar maanden geleden door Apple overgenomen. Met dit relatief concrete patent erbij, zouden we er niet gek van opkijken als iOS 12 of 13 volledig inzet op deze slaaplogica.

Lees het laatste nieuws over Apple

Categorieën: Apple, Geruchten

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen