Apple brengt nieuwe Beddit-slaapmonitor uit voor een betere nachtrust

Michel van 't Klaphek
8 december 2018, 12:59
2 min leestijd
Apple brengt nieuwe Beddit-slaapmonitor uit voor een betere nachtrust

Apple heeft een nieuwe slaapmonitor uitgebracht. Deze band met sensoren leg je over je matras, zodat je precies weet hoe goed je nachtrust is. De Beddit 3.5-slaapmonitor kost 149 euro.

Lees verder na de advertentie.

Apple slaapmonitor: dit is de Beddit 3.5

Het is de eerste slaapmonitor sinds de overname van Beddit in 2017. Deze Finse start-up houdt zich bezig met het ontwikkelen van ‘slaapmatten’ om je nachtrust te verbeteren. De Beddit 3.5-slaapmonitor, zoals de strip met sensoren officieel heet, kost 149 euro en is vanaf nu te koop.

De band is ongeveer 2 millimeter dik, waardoor je er tijdens het slapen niks van merkt. Je verbindt de strip met een stopcontact en legt ‘m over je matras. De sensoren in de band registreren vervolgens nauwkeurig je ademhaling, bewegingen en hartslag, en sturen deze statistieken door naar je iPhone.

Apple slaapmonitor 2

Op die manier weet je precies hoe goed je nachtrust is geweest, en kun je uitgebreid bekijken hoe jij je door de nacht heen gedraagt. Gelijktijdig met de slaapmonitor brengt Apple ook de vernieuwde Beddit 3.5-app voor je iPhone uit.

De aankondiging komt niet uit de lucht vallen. Afgelopen week vroeg Apple al toestemming bij de FCC om een nieuwe slaapmonitor op de markt te brengen. De Amerikaanse consumentenwaakhond heeft blijkbaar snel gehandeld, omdat de Beddit-slaapmonitor per direct verkrijgbaar is.

De toekomst

Lange tijd werd gedacht dat Apple na de overname zou stoppen met het uitbrengen van slaapmonitoren. Veel analisten vermoedden dat het bedrijf uit Cupertino enkel geïnteresseerd was in de techniek van de Finse start-up, maar niet per se in de producten. Het is daarom verrassend dat de Beddit 3.5 alsnog is uitgekomen.

Apple focust zich de laatste jaren steeds meer op gezondheid en diende de afgelopen maanden meerdere patenten in om jouw nachtrust te verbeteren. Het is daarom helemaal geen gekke gedachte dat iOS 13 bijvoorbeeld een ingebouwde slaap-app krijgt. Deze zou je kunnen uitbreiden met een slaapmonitor zoals die van Beddit.

Het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu