De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

‘Apple werkt aan nieuwe slaap monitor die je nachtrust registreert’

Lars Paijmans
6 december 2018, 9:15
2 min leestijd
‘Apple werkt aan nieuwe slaap monitor die je nachtrust registreert’

Na de overname van Beddit werkt Apple nu aan een eigen manier om de slaappatronen van gebruikers nauwkeurig te meten. Vandaag keurt de FCC een Apple slaap monitor goed.

Lees verder na de advertentie.

Apple werkt aan eigen Apple slaap monitor

In de App Store staan al jaren populaire apps die je slaap in kaart brengen. Een app als Sleep Cycle gebruikt bijvoorbeeld de ingebouwde microfoon van je iPhone, om op basis van geluid te bepalen hoe diep je slaapt en wanneer je wakker bent. Op basis hiervan deelt de app statistieken en krijg je een beoordeling voor je nachtrust.

Apple slaap monitor

Als je een stap verder wil gaan dan dit, dan kun je ook de Sleep Monitor 3 van Beddit in huis halen, een startup die Apple in 2017 overnam. Vandaag krijgt Apple goedkeuring van de Amerikaanse FCC voor een vernieuwde versie van dit product, wat doet vermoeden we binnenkort de eerste resultaten van deze overname te zien krijgen.

In het bijbehorende document van de FCC is op een tekening te zien dat het nieuwe product van Apple er nagenoeg hetzelfde uitzien als dat van Beddit. Het wordt omschreven als een slaap monitor, met een band die je op je matras legt die met het stopcontact verbonden is. Deze band registreert je bewegingen nauwkeurig en stuurt deze door naar een bijbehorende iPhone-app. Zo weet je precies hoe goed je nachtrust is geweest.

Twee mogelijkheden

Dat Apple goedkeuring aan de FCC vraagt, kan twee dingen betekenen. Allereerst kan het simpelweg om een aangepaste versie van de huidige slaapmonitor van Beddit gaan. De tweede optie is dat Apple aan een eigen slaapmonitor werkt die nauwer samenwerkt met de Gezondheids-app in iOS. Dat laatste is een stuk waarschijnlijker geworden als we naar een patent kijken dat Apple onlangs toegekend kreeg. Ook hier wordt een soortgelijke techniek beschreven.

Apple focust zich de laatste jaren steeds meer op gezondheid, en een professionele slaapmonitor zou een logische volgende stap kunnen zijn. Wie weet krijgt iOS 13 wel een ingebouwde slaap-app, die gebruikers verder uit kunnen breiden door deze monitor in de Apple Store aan te schaffen.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu