‘Apple werkt aan losstaande versie van Siri als Amazon Echo-alternatief’

Thomas Haenen
23 september 2016, 16:37
2 min leestijd
‘Apple werkt aan losstaande versie van Siri als Amazon Echo-alternatief’

Het begint er steeds meer op te lijken dat Apple de concurrentie aangaat met Sonos, Amazon Echo en Google Home. Het bedrijf zou werken aan een losstaande versie van Siri die je in je woonkamer kunt plaatsen. Het eerste prototype van deze Apple Siri-speaker is er al.

Lees verder na de advertentie.

Apple Siri-speaker

Er wordt al sinds 2014 gewerkt aan de speaker, zo beweert de doorgaans betrouwbare Mark Gurman van Bloomberg. Apple zou onlangs de research & development-fase hebben afgerond, zo beweert de bron, en is inmiddels begonnen met het produceren en testen van de eerste prototypes. Hoewel het daarmee aardig vergevorderd is, heeft Apple wel vaker nieuwe producten op het laatste moment geschrapt. Het is dus allerminst zeker dat dit nieuwe Apple-apparaat het levenslicht ziet.

Apple Siri-speaker

Met de speaker zou je Siri in je woonkamer of elke andere ruimte kunnen zetten. De speaker wordt voorzien van een microfoon die je kunt activeren door Siri te roepen. Net zoals je dat nu al doet met ‘Hé Siri’ op de iPhone en Apple Watch. Vervolgens kan de stemgestuurde assistent het laatste nieuws of emails voorlezen, muziek afspelen, korte berichten versturen en je op de hoogte houden over je agenda.

Eerste prototypes worden getest

Daarmee lijkt het apparaat een alternatief te worden voor de Amazon Echo, een andere stemgestuurde speaker. Echo beschikt over Alexa, een virtuele assistent die vragen kan beantwoorden en opdrachten kan uitvoeren. Ook kun je met de Echo muziek afspelen via bijvoorbeeld Spotify of podcasts beluisteren via TuneIn. Google introduceert dit najaar Google Home, een stemgestuurde speaker met Chromecast-functionaliteit.

Apple’s variant zou zich moeten onderscheiden met een betere microfoon en speaker dan de concurrentie. Muziek moet beter klinken, terwijl Siri je beter moet begrijpen. Ook zou Apple experimenteren met sensoren die de gezichtsuitdrukking van de gebruiker detecteren. Op basis van je stemming en het aantal mensen in de kamer kan Siri dan anders reageren.

Het nieuwe gerucht sluit aan bij eerdere verhalen over deze Siri-speaker. Vlak voor WWDC 2016 doken de eerste verhalen hierover op. Apple zou Siri met iOS 10 open hebben gesteld voor ontwikkelaars, zodat er achter de schermen de eerste stap gezet kon worden om deze speaker ook voor app-makers interessant te maken. Nu Siri steeds belangrijker wordt (en sinds kort ook op de Mac aanwezig is), zou een volwaardige speaker geen gekke volgende stap zijn.

Apple nieuw product

De stemgestuurde speaker zou Apple’s eerste compleet nieuwe product zijn sinds de Apple Watch, die in 2014 werd onthuld. Of en wanneer Apple een definitieve versie van de speaker hoopt te hebben is nog onbekend.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Bloomberg
Categorie: Devices
Thema: Siri

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen