Apple maakt werk van Nederlandstalige Siri

23 juni 2014, 8:30
2 min leestijd
Apple maakt werk van Nederlandstalige Siri

Bij de aankondiging van iOS 8 kondigde Apple maar liefst 24 nieuwe talen aan voor Siri. En raad welke taal daar niet bij zat? Nederlands. Nu lijkt het bedrijf uit Cupertino tóch te werken aan een Nederlandse variant. Eindelijk.

Lees verder na de advertentie.

siri nederlands groot

Dat blijkt uit een vacature van Apple die werd opgemerkt door iPhoneclub. In de vacature staat dat Apple op zoek is naar een Siri Language Engineer – Dutch. Verwacht wordt een 40-urige werkweek in Santa Clara Valley, Californië.

Taalexpert voor Siri in het Nederlands

“Kom bij het team dat Siri leert om nieuwe talen te spreken en te begrijpen”, staat in de functieomschrijving. “We zijn een extreem diverse en gepassioneerde groep die de toekomst van intelligente assistenten de wereld in wil brengen.” Apple is op zoek naar een expert in talen met een grote motivatie. Ook moet je een goede software ontwikkelaar zijn.

Apple heeft er graag een heel veelzijdige werknemer bij. Ervaring op het gebied van machinaal leren, natuurlijke taalverwerking en samenhang van woorden is belangrijk. De Nederlandstalige Siri moet uiteraard zo natuurlijk mogelijk spreken en reageren op wat jij zegt. Zelfs grapjes moeten worden vertaald. De werknemer moet niet alleen uitstekend Nederlands spreken, ook moet hij of zij de lokale markt op zijn duimpje kennen en weten wat de klanten willen.

Engelstalige Siri op iOS werkt al lang

Spraakbesturing is belangrijk voor Apple. In het Engels kun je Siri al veel commando’s geven om bijvoorbeeld je wekker te zetten, iemand te bellen of wat op de agenda te zetten. De Nederlandse taal wordt echter nog steeds niet ondersteund. Apple werkt momenteel hard aan andere talen voor Siri, wat nodig is. Google verstaat en verwerkt de Nederlandse taal al goed en ook de PA van Microsoft, Cortana, zou Nederlands gaan spreken.

Tot het moment dat Siri Nederlands spreekt er is, kun je in het Engels nog grapjes maken met de assistent. Wij zetten 19 grappige antwoorden van Siri op een rijtje.

Lees meer Siri nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu