‘Apple werkt aan fluisterende Siri-functies’

Lars Paijmans
15 december 2017, 11:03
1 min leestijd
‘Apple werkt aan fluisterende Siri-functies’

Spraakassistenten worden steeds geavanceerder en nuttiger. Toch vinden veel mensen het ongemakkelijk om hardop tegen de virtuele assistent te praten. Gaan speciale fluisterfuncties voor Siri hier verandering in brengen?

Apple ontwikkelt Siri fluisterfuncties

‘Hé Siri’ hardop door een volle treincoupé roepen, zien we maar weinig mensen doen. Toch lijkt het binnenkort mogelijk te worden om de assistent met je stem op te roepen, zonder dat iedereen in je directe omgeving dit in de gaten heeft.

Siri fluisterfuncties

Gizmodo ontdekte een nieuw patent van Apple, dat een uitgebreide fluisterfunctie omschrijft. In de tekst is te lezen hoe de digitale assistent je niet alleen goed verstaat als je fluistert, maar ook het verschil tussen hard en zacht praten opvangt.

Door de frequentie en toonhoogte van je stem te meten, kan dit redelijk nauwkeurig worden vastgesteld. Merkt Siri dat je zacht praat, dan geeft de assistent ook zachtjes antwoord. In het patent geeft het bedrijf uit Cupertino wat voorbeelden waarin deze functie van pas kan komen. Zo worden bibliotheken, werkplekken en het beschermen van je privacy genoemd om het nut van de fluisterfunctie te demonstreren.

Verbeterde Siri in 2018?

Hoewel bedrijven als Apple wel vaker patenten indienen van technieken die nooit het daglicht zullen zien, klinkt dit als een logische stap om Siri te verbeteren met de komst van iOS 12. Met de overname van Shazam erbij, lijkt Siri een aantal grote verbeteringen te krijgen in de loop van volgend jaar. Dat is ook hard nodig, want concurrentie van Alexa en de Google Assistant wordt steeds groter. We vragen ons dan ook af of dit de eerste van vele kleine verbeteringen wordt die Siri te wachten staat.

Lees ook: Waarom Apple muziekherkennings-app Shazam overneemt

Lees het laatste nieuws over Siri

Bron: Gizmodo
Categorieën: Apple, Geruchten
Spotlight: Siri

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's