Runners deal! De iPhone 15 nu met korting oplopend tot €486!

Ook Apple Silicon-Macs krijgen Thunderbolt-aansluitingen

Lars Paijmans
9 juli 2020, 10:48
2 min leestijd
Ook Apple Silicon-Macs krijgen Thunderbolt-aansluitingen

Goed nieuws voor Mac-eigenaren die door de jaren heen heel wat Thunderbolt-accessoires gekocht hebben. Ook de nieuwe ARM-Macs van Apple worden gewoon met deze aansluiting uitgerust.

Lees verder na de advertentie.

Apple Silicon Macs krijgen Thunderbolt

Toen Apple tijdens WWDC de grote overstap naar Apple Silicon onthulde en Intel achter zich liet, bleef er nog veel onduidelijk. Vandaag zorgt het bedrijf voor wat opheldering. In gesprek met The Verge bevestigt het bedrijf dat ook deze nieuwe ARM-Macs uitgerust worden met een Thunderbolt usb-c-aansluiting.

Dat is opvallend, want de Thunderbolt-aansluiting wordt door Intel gemaakt, het bedrijf dat Apple juist achter zich laat door over te stappen van diens processors naar zelfgemaakte chips.

Apple Silicon Thunderbolt

“Tien jaar geleden hebben we samen met Intel de Thunderbolt-aansluiting ontworpen”, zo legt een Apple woordvoerder uit. “Consumenten zijn nog steeds tevreden met de snelheid en flexibiliteit die dit mogelijk maakt. Daarom blijven we de aansluiting ook ondersteunen na de overstap naar Apple Silicon.”

Ondanks deze positieve uitspraak heeft Apple de aansluiting enkel toegevoegd aan Macs die op Intel-chips draaien. Zo heeft de iPad Pro een reguliere usb-c-poort. De bevestiging is goed nieuws voor eigenaren van Thunderbolt-accessoires, die je straks dus gewoon op deze nieuwe Macs kunt aansluiten.

Intel onthult Thunderbolt 4

Het nieuws komt haast tegelijk met de onthulling van Thunderbolt 4. Deze opvolger van Thunderbolt 3 gebruikt dezelfde aansluiting en is niet sneller, maar volgens Intel wel stabieler en beter. Zo kun je er meerdere 4K-schermen op aansluiten en zijn de specs weer een stukje beter. Waarschijnlijk zal het tot begin 2021 duren tot Apple Thunderbolt 4 in zijn Macs zal stoppen. De eerste ARM-Mac moet dit najaar al verschijnen.

Wil je meer weten over Apples overstap van Intel naar Apple Silicon en de voor- en nadelen die dit met zich meebrengt? Check dan ons uitgebreide uitlegartikel waarin we alle informatie voor je op een rijtje zetten.

Bron: The Verge
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iMac
Apple iMac

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu