’13-inch MacBook Pro en Air met Apple Silicon verschijnen eind 2020′

Lars Paijmans
17 juli 2020, 9:00
1 min leestijd
’13-inch MacBook Pro en Air met Apple Silicon verschijnen eind 2020′

De eerste MacBooks die niet op Intel-chips maar op Apple Silicon draaien, zouden voor het einde van het jaar al verschijnen. Een nieuw gerucht stelt dat het om een MacBook Pro en MacBook Air gaat.

Lees verder na de advertentie.

Apple Silicon: eerste MacBooks eind 2020

Dit schrijft Digitimes, een website die regelmatig goed op de hoogte is wat onaangekondigde Apple-producten betreft. Volgens anonieme bronnen zijn Taiwanese fabrikanten van Apple druk bezig om de benodigde onderdelen te verschepen. Voor september moeten alle onderdelen klaarliggen, zodat de massaproductie kan beginnen.

Apple Silicon 2020 MacBook

Daarmee zou Apple mooi op schema liggen om dit najaar een 13 inch-MacBook Pro en een 13 inch-MacBook Air uit te brengen. Het bedrijf hoopt in totaal tussen de 16 en 17 miljoen MacBooks te verkopen in 2020, ten opzichte van de 14,5 – 15,5 miljoen van vorig jaar.

TSMC zal de Apple Silicon-chips gaan produceren. Dat begint dit jaar nog op relatief kleine schaal, maar zal in de loop van 2021 flink toenemen. Dat kan betekenen dat de Apple Silicon Macs dit najaar met een beperkte voorraad in de winkels verschijnen.

Apple kondigde dit jaar tijdens WWDC de overstap van Intel naar Apple Silicon aan. Net als met de iPhone en iPad gaan ook Macs op zelfgemaakte processors van Apple draaien. In het onderstaande artikel geven we de voors en tegens om nu wel of geen nieuwe Mac meer te kopen.

Ook nieuwe 10,8 inch iPad op komst

Naast de eerste twee ARM-Macs zou Apple ook de laatste hand leggen aan een nieuwe 10,8 inch-iPad. Deze ‘betaalbare’ tablet zou op een nieuwe Apple-chip draaien en ook dit najaar op de markt komen.

Waarschijnlijk gaat het hier om een nieuwe iPad Air 2020, die een voorkantvullend scherm krijgt in de stijl van de iPad Pro. Daardoor kan het schermformaat flink toenemen terwijl de totale behuizing van het apparaat niet groeit.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPad Air 2020
Apple iPad Air 2020
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen