Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

‘Apple Shows gratis te kijken, exclusieve films en series zijn een lokkertje’

Michel van 't Klaphek
22 maart 2019, 8:57
2 min leestijd
‘Apple Shows gratis te kijken, exclusieve films en series zijn een lokkertje’

Alle films en series van Apple Shows kun je gratis kijken. Apple gaat geld verdienen door andere streamingdiensten, zoals HBO, te verkopen.

Lees verder na de advertentie.

‘Apple Shows verdienmodel: andermans films en series verkopen’

Dat zegt een anonieme bron in gesprek met Recode. Het lijkt er volgens hem op dat Apple Shows geld gaat verdienen door andere streamingdiensten te verkopen, en hier een percentage van de omzet af te snoepen. Alle exclusieve Apple Shows-films en series waar we de afgelopen maanden over horen, zouden dus niet meer dan een (duur) lokkertje zijn.

Apple Shows strategie

De bron noemt geen specifieke streamingdiensten, maar naar verwachting gaat het onder meer om HBO, bekend van de populaire serie Game Of Thrones, Starz en Showtime. De winst zit hem voor Apple in het aanbieden van bundels. Zo betaal je bijvoorbeeld twintig euro per maand voor alle drie de streamingdiensten, in plaats van acht euro per stuk. Een gedeelte van de omzet vloeit dan uiteraard terug naar de iPhone-maker.

Bovendien weet Apple zo precies hoe lang mensen naar films en series kijken. Dit is een groot voordeel ten opzichte van traditionele tv-zenders, die door middel van kijkersonderzoek moeten schatten hoe goed hun programma’s het doen. Vervolgens kan de iPhone-maker deze informatie weer gebruiken om een betere marge met bijvoorbeeld HBO te onderhandelen.

Ook interessant: Apple Shows: 6 verwachtingen voor de Netflix-concurrent van Apple

Apple zit Amazon dwars

Al met al zou dit dus een totaal ander verdienmodel dan Netflix worden. Hier betaal je immers een vast, maandelijks bedrag om onbeperkt te kunnen streamen. Volgens Recode probeert Apple met deze strategie vooral concurrent Amazon een hak te zetten. Bij dit warenhuis kun je namelijk ook abonnementen op streamingdiensten afsluiten, maar geen pakketten bundelen.

Op 25 maart wordt Apple Shows aangekondigd tijdens een persconferentie. Deze begint om 18:00 uur Nederlandse tijd. Uiteraard zit de redactie van iPhoned klaar om je op de hoogte te houden van alle aankondigingen. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, of download de gratis iPhoned-app om geen nieuwtje te missen!

Lees het laatste nieuws over Apple Shows

Bron: Recode
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu