‘Hoe Apple Shows het anders gaat aanpakken dan Netflix’

Lars Paijmans
20 maart 2019, 11:11
2 min leestijd
‘Hoe Apple Shows het anders gaat aanpakken dan Netflix’

Maandag komt steeds dichterbij en daarmee ook de onthulling van Apple Shows. Een nieuw artikel doet vermoeden dat Apple het heel anders aanpakt dan grote concurrent Netflix.

Lees verder na de advertentie.

Apple kiest andere strategie voor Apple Shows

Het nieuwe gerucht is afkomstig van The Financial Times, dat details deelt over hoe Apple Shows zich gaat onderscheiden van Netflix. Volgens deze bron zal Apple de dienst gaan aanbieden via een bijgewerkte versie van de TV-app.

Deze app is nu nog niet in Nederland beschikbaar, maar zou maandag ook voor andere landen aangekondigd en gelanceerd kunnen worden. Via de applicatie kunnen mensen ook een abonnement nemen op de diensten van andere diensten.

Apple Shows strategie

CBS, HBO en WarnerMedia zijn bedrijven die met Apple overleggen of nog gaan overleggen om zich aan te sluiten bij het aanbod in deze app. Disney en WarnerMedia zouden wel afwachtend gereageerd hebben, omdat de twee partijen allebei hun eigen streamingdienst zouden lanceren.

Daarnaast zou Apple een andere aanpak dan Netflix kiezen wat originele (exclusieve) content betreft. Netflix staat bekend om de enorme hoeveelheid aan exclusieve series en films die je alleen op Netflix kunt kijken, maar Apple kiest liever kwaliteit boven kwantiteit, zo stellen de bronnen.

Focus op curatie en kleiner aanbod

“Apple focust zich enorm op curatie, wat voor een kleiner aanbod zorgt dat wel van hogere kwaliteit is”, aldus een bron die anoniem wil blijven. “Deze strategie verschilt erg met die van Netflix, die een massapubliek wil aanspreken met zoveel mogelijk shows.”

De bron onderstreept ook een gerucht van eerder deze week, waarin werd gezegd dat filmstudio’s gefrustreerd zijn over het feit dat Apple alles geheim wil houden. Volgens een topman van een netwerk zou Apple ‘geen strategie’ hebben getoond, terwijl mensen bij Apple juist willen voorkomen dat ze bekend komen te staan als bedrijf dat lastig is om mee samen te werken.

Er zal dus veel afhangen van wat we maandag te zien krijgen in het Steve Jobs Theater. De redactie van iPhoned zit uiteraard in de startblokken om jou van het laatste nieuws te voorzien. Houd onze website de komende weken dus in de gaten en download alvast onze iPhoned-app om die avond de livestream live in de app te volgen.

Lees ook: Apple Shows: 6 verwachtingen voor de Netflix-concurrent van Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu