De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

‘Deze films en series kun je bij de release van Apple Shows kijken’

Michel van 't Klaphek
19 maart 2019, 15:03
2 min leestijd
‘Deze films en series kun je bij de release van Apple Shows kijken’

Apple gaat de concurrentie met Netflix aan door eigen films en series te maken. Bij uitkomst van Apple Shows kun je daarom in ieder geval naar vijf exclusieve titels kijken. Dit aanbod wordt in de loop van 2019 uitgebreid met meer unieke content.

Lees verder na de advertentie.

‘Apple Shows-aanbod: vijf titels bij release’

Dat schrijft The New York Times. De krant sprak met enkele (anonieme) kopstukken achter Apple Shows, Apples Netflix-concurrent. Apple heeft goed gekeken naar het succes van deze streamingdienst, en gaat daarom vooral exclusieve documentaires, films en series maken om zo klanten te lokken.

Het bedrijf uit Cupertino zou inmiddels elf exclusieve producties hebben gedraaid, waarvan vijf zo goed als klaar zijn. Meerdere bekende acteurs en regisseurs hebben hieraan meegewerkt. Zo speelt Hailee Stein, bekend uit ‘True Grit’, een rol in de comedy-serie ‘Dickinson’, over het leven van Emily Dickinson.

Apple Shows

Ook de makers van de iconische serie The Office werken tegenwoordig voor Apple en hebben de serie ‘Little America’ gedraaid, waarin het verhaal van immigranten in de Verenigde Staten wordt gevolgd. Verder speelt Academy Award-winnares Octavia Spencer de hoofdrol in de nieuwe mysteryfilm ‘Are You Sleeping’. De twee andere films hebben nog geen officiële naam.

Volgens The Times wordt het aanbod in de loop van 2019 uitgebreid met meer titels. Het lijkt er daarom op dat Apple dezelfde strategie als Netflix gaat gebruiken. Deze streamingdienst boekt succes met eigen films en series als ‘Bird Box’, ’13 Reasons Why’ en ‘Orange Is The New Black’.

Lees ook: Apple maart-event 2019: 6 aankondigingen om naar uit te kijken

Moeilijke samenwerking

Alhoewel Apple de afgelopen maanden een blik aan acteurs, actrices, regisseurs en zelfs hele productiebedrijven aan zich wist te binden, loopt de samenwerking niet altijd gesmeerd. Volgens de Apple Shows-kopstukken zou de iPhone-maker namelijk niet altijd duidelijk communiceren, bijvoorbeeld over de releasedatum van films en series.

Ook zouden regisseurs ervoor moeten zorgen dat er op beeld geen andere smartphones dan iPhones te zien zijn. Als laatste zeggen de bronnen dat Apple als technologiebedrijf er een hele andere manier van werken op nahoudt dan productiehuizen. Dit cultuurverschil zou soms voor wrijving zorgen.

Het evenement dat op 25 maart om 18:00 uur Nederlandse tijd plaatsvindt draagt de slogan “It’s Show Time”. Het lijkt erop dat de avond vooral in het teken staat van Apple Shows, maar het wemelt ook van de geruchten over een nieuwsdienst. Uiteraard doet iPhoned live verslag van de avond. Download onze gratis app, of schrijf je in voor de nieuwsbrief om niets te missen.

Lees het laatste nieuws over Apple Shows

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu