‘Apple wil Apple Music, iBooks en News bundelen met nieuwe tv-dienst’

Lars Paijmans
31 maart 2017, 8:43
1 min leestijd
‘Apple wil Apple Music, iBooks en News bundelen met nieuwe tv-dienst’

Apple heeft Shiva Rajamaran aangenomen, een ex-Spotify en YouTube-topman die moet gaan helpen om lastige keuzes te maken. Apple lijkt definitief te willen beslissen waar hun video-ambities heen moeten.

Waarom Apple Shiva Rajamaran aangenomen heeft

The Information schrijft dat Rajamaran direct met Apples senior vice president Eddy Cue gaat samenwerken. “Samen gaan ze moeilijke keuzes maken om te zien waar de videoplannen van Apple heen gaan.”

Apple Shiva Rajamaran

Dat is hard nodig, want volgens twee bronnen is er een interne discussie bij Apple over de video-ambities van het bedrijf. “Er is geen duidelijke strategie en Apples topmannen kunnen het niet met elkaar eens worden”, aldus de bronnen die liever anoniem blijven.

Een nieuwe dienst met alles van Apple

Zo zou Apple overwegen om Apple Music, iBooks, Apple News en andere diensten te bundelen en te combineren met een video- en kabeldienst. “Deze dienst is te activeren vanaf je iPhone en werkt op alle met internet verbonden tv’s.” Hierdoor krijg je dus voor een vast bedrag per maand alles wat Apples diensten te bieden hebben.

Met het aannemen van Rajamaran lijkt Apple de videodienst in ieder geval te overwegen. Hij werkte in het verleden acht jaar bij YouTube om onder meer deals met Disney te maken over het streamen. Daarna werkte hij twee jaar bij Spotify om soortgelijke deals te maken met Warner, Disney en NBC.

Rajamaran gaat bij Apple aan de slag, net zoals Amazon Fire- en Netflix-topman Timothy D. Twerdahl. Beiden hebben meer dan genoeg ervaring om Apples tv dienst de goede kant op te sturen, als Apple er ook echt mee door wil gaan.

Lees het laatste nieuws over Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's