‘Apple wil dat Sharp OLED-schermen voor iPhones gaat maken’

Lars Paijmans
30 september 2016, 17:01
1 min leestijd
‘Apple wil dat Sharp OLED-schermen voor iPhones gaat maken’

Als Apple volgend jaar de overstap maakt naar OLED met de iPhone, moet er natuurlijk ook een fabrikant zijn die de schermen maakt. Een nieuw gerucht beweert dat Apple Sharp zou overwegen als OLED-producent voor de iPhone die volgt op de iPhone 8.

Lees verder na de advertentie.

Apple Sharp samenwerking voor OLED-iPhones

Volgens Bloomberg gaat Apple met Sharp in zee om op die manier meerdere OLED-fabrikanten voor zich te winnen. Het gerucht over deze deal sluit aan bij een bericht dat Sharp onlangs naar buiten bracht. Het Japanse elektronicamerk gaf aan 570 miljoen dollar te investeren in benodigdheden voor de productie van OLED-panelen.

Apple Sharp

Deze investering moet ervoor zorgen dat Sharp in juni 2018 helemaal klaar is voor grootschalige OLED-productie. Bronnen stellen dat deze beslissing achter de schermen door Apple is aangemoedigd. Apple zou hierdoor de concurrentie op de OLED-markt opdrijven, zodat het straks de luxepositie heeft om uit meerdere fabrikanten te kiezen.

Ook voor iPads?

Eerder dit jaar werd Sharp overgenomen door Foxconn, een bedrijf dat een lang verleden heeft als Apple-producent. Foxconn zou Sharp bewust hebben overgenomen, met het idee om deze extra mankracht in de toekomst in te zetten voor de productie van iPhones.

Omdat Sharp zich zou voorbereiden op 2018, betekent dit voorlopig dat Samsung het enige bedrijf is dat de OLED-panelen voor de iPhone 8 in 2017 zou gaan ontwikkelen. Als Apple volgend jaar eenmaal de overstap gemaakt heeft naar OLED, zal dit in 2018 uiteraard ook nog het geval zijn. Wie weet dat Apple de extra fabrikanten wel nodig heeft om naast de iPhone ook de iPad naar deze nieuwe schermtechniek te laten overstappen.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Bloomberg
Categorieën: Apple, Devices

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen