‘Apple praat met Comcast over steaming televisie-service’

Wouter Nijsen
24 maart 2014, 9:21
2 min leestijd
‘Apple praat met Comcast over steaming televisie-service’

Volgens The Wall Street Journal praat Apple met de Amerikaanse provider Comcast om een gezamenlijke streaming televisie-service aan te bieden die gebruikmaakt van een settopbox van Apple. Dat kan mogelijk de nieuwe Apple TV zijn.

Lees verder na de advertentie.

Klanten kunnen met een settopbox zowel (live) televisie kijken als programma’s, films en wedstrijden opnemen. De opname wordt dan online opgeslagen. Het is niet bekend of Apple ook met providers buiten de Verenigde Staten praat. Als we eerdere geruchten erbij pakken, lijkt dat er wel naar.

Volgens The Wall Street Journal moeten de videobeelden van dezelfde kwaliteit zijn als op de normale settopbox van Comcast. Apple gaat daarvoor de videostreams apart van het andere internetverkeer vervoeren. De gesprekken tussen Apple en Comcast zouden volgens de krant nog niet in een vergevorderd stadium zitten.

Apple settopbox in Apple TV?

De twee partijen zouden van mening verschillen over hoeveel controle Apple straks krijgt over de klanten van Comcast. De fabrikant zou heel graag zijn gebruikers willen laten inloggen via de geregistreerde Apple-accounts. De provider zou liever zelf de persoonsgegevens van zijn klanten willen beheren.

De nieuwe Apple TV verschijnt naar verluidt later dit jaar. Geruchten wijzen erop dat dit de meest geavanceerde versie tot nu toe wordt. Zo krijgt het mediakastje waarschijnlijk een App Store met games en wordt er al langer gesproken over tv on demand. In oktober 2013 werd kabel-tv-expert Jean-François Mulé aangenomen door Apple.

→ Welke vijf toevoegingen in Apple TV 4 wij graag zouden zien, lees je in ons uitgebreide achtergrondartikel.

Het laatste Apple TV nieuws

Vooralsnog is de vierde generatie van de Apple TV nog niet onthuld. Daarmee is het nog onzeker of er games komen voor het multimediakastje, laat staan een App Store. De nieuwe Apple TV wordt vermoedelijk in april onthuld op een apart evenement.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple TV
Apple TV

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu